Jak naložit maso na uzení
|
|
|
|
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář (463) - 211.38 (?) 1.1.2014 22:02
Stando, v dnešní době se toho už zničilo opravdu dost, co se potravin týče, pokud si budu nakládat na uzení, budu to nadále dělat tak jako doposud, protože jsem si jist, že to má smysl.Netuším, čím by dnešní doba přispěla k tomu, aby se maso proleželo rychleji, je to snad tím, že dnešní lidé spěchají?
Pro ostatní, dělejte věci poctivě, vyplatí se to, odměnou je kvalitní výrobek na kterém si pochutnáte.
Návodů na výrobu uzeného je dost, jak tady na Zahradě, tak v dostupné literatuře (Kuchařka naší vesnice, Chalupář udí a vaří apod.).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.182 (?), 5.11.2012 19:01
Dobrý den, já maso nakládám:20-22g soli na 1 kilo masa, pořádně vetřu do masa, oklepu a skládám do nádoby.Nechám ho naložené nasucho 2-3 dny.Po této době ho zaleji lákem z převařené vody ve které je 50-60g soli na 1 litr vody.Vodu pořádně vychladím a zaleji.Mezi maso dávám na plátky nakrájený česnek(20-30g na 1 kilo masa).Maso pořádně natlačím do nádoby aby tam nebyl vzduch, na maso položím prkénko a zatížím žulovou kostkou.Maso mám naložené 6-8 týdnů při teplotě 3-5C v lednici(je k tomu určená).Každých 14 dní maso přeložím spodní kusy nahoru a horní dolů.Jednou děhem této doby vymněním lák.rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.128 (?), 5.2.2012 10:54
moc děkuji..., tak nějak jsem to odhadoval, ale radši se zaptám.. :-))
děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.97 (?), 1.1.2014 21:10
Nakládat vepřové maso na 5,6,8 týdnů je zbytečnost. Maso je i po 14ti dnech, neřku-li po 3 týdnech proleželé a skřehlé a delší doba už vůbec ničemu nepomůže. Vyzkoušejte, uvodíte...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář (463) - 211.38 (?), 1.1.2014 22:02
Stando, v dnešní době se toho už zničilo opravdu dost, co se potravin týče, pokud si budu nakládat na uzení, budu to nadále dělat tak jako doposud, protože jsem si jist, že to má smysl.Netuším, čím by dnešní doba přispěla k tomu, aby se maso proleželo rychleji, je to snad tím, že dnešní lidé spěchají?
Pro ostatní, dělejte věci poctivě, vyplatí se to, odměnou je kvalitní výrobek na kterém si pochutnáte.
Návodů na výrobu uzeného je dost, jak tady na Zahradě, tak v dostupné literatuře (Kuchařka naší vesnice, Chalupář udí a vaří apod.).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|