|
Kávová sedlina, 2.3.2016 pokud máte na záhonku česnek, tak tam nemáte háďátko zhoubné (a není co omezovat).
Zbytkový obsah kofeinu působí jako repelent na slimáky, jinak je to uplně stejné s tím, že by jste na záhonky sypali bukové piliny.
|
 |
Dezinfekce půdy dusíkatým hnojivem, 2.3.2016 Jsou pole, která nebyla desinfikována už od 30leté války.
Od toho jsou osevní postupy, aby jedna plodina byla karanténní meziplodinou pro plodiny v sledu předcházející a následující.
S.
|
 |
|
 |
Nizka kobercova sklanicka odolna na naslap - vyplneni mezer na zaprazi, 2.3.2016 No, nejlepší fór by bylo, když by jste pracně vyďoubal truskavec a místo něj nasil Rdesno ptačí (Polygonum aviculare).
|
 |
Roubovací pásku, 2.3.2016 Záleží na pružnosti pásky a rychlosti jejího rozpadu. jsou pásky, které netřeba povolovat, protože se pružně roztahují až do okamžiku rozpadu. Opakem je klasické lýko, které nepovolí ani o kousek a je potřeba povolit úvazek cca měsíc od roubování a... celý příspěvek > |
 |
Hľadám vždyzelený solitérny strom/krík, 2.3.2016 ... to je krásné pro ilustraci, že v části ČR, kde mají obyvatelé na každé ruce pět palců, tak tam pod jménem pušpan mají dřevinu Taxus Bacata (a nikoliv Buxus microphylla).
|
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 2.3.2016 Impala bývala výborná nejrannější odrůda, ale za posledních 6-8 let se mi nepodařilo sehnat bezvirózní sadbu. Proto ji u mne nahradila nejprve Colette a nyní Rosára.
Ve skladovatelnosti je Dalí nepřekonatelná, protože je loňská hlíza použitelná... celý příspěvek > |
 |
Hľadám vždyzelený solitérny strom/krík, 2.3.2016 ... ale se slovenským boleráz by tazatel měl každý den v týdnu jiný keřík
.
|
 |
Kamera v jezírku, 1.3.2016 Kameru není nutno cpát pod hladinu, ale stačí koupit vhodnou venkovní (outdorovou) a pohled pod hladinu zajistit optikou jako je periskop. Kameru vybírejte s co nejlepší světelností a co neužším úhlem záběru. Zapomeńte na vychytávky typu... celý příspěvek > |
 |
Dezinfekce půdy dusíkatým hnojivem, 1.3.2016 Prvnní otázkou je, jestli víte s jistotou, že je dezinfekce nutná.
Druhá otázka je, jestli potřebujete dodat 80 g/m2 jako potřebné živiny.
Pokud nepotřebujete tolik Ca a Dusíku ve formě DV, pak se naskýtá možnost dávkovat jen 25 g/m2 se... celý příspěvek > |
 |
Hľadám vždyzelený solitérny strom/krík, 1.3.2016  tak jsem si konečně vzpoměl. ten půvabný název je "ŠIMŠIR" a Pušpan.
|
 |
|
 |
Hľadám vždyzelený solitérny strom/krík, 1.3.2016 Buxus má ještě jeden lidový název, ale včera i dnes si na něj nemohu vzpomenout....
Ano, schválně jsem neuvedl jinou možnost... plocha je malá, solitera v ní umístěná poměrně velká tudíž to bude chtít něco drobnolistého osvěženého jen detailem v... celý příspěvek > |
 |
Hľadám vždyzelený solitérny strom/krík, 29.2.2016 Viděl bych to na pravidelně stříhaný Buxus.
Anebo zvolte krušpánek, zimostráz obecný, zimostráz malolistý, zimostráz vždyzelený, boxwood harlandii, aj.
|
 |
Jed Akátu, 29.2.2016 Zrovna předevčírem jsem si takto zasekl osten od šípku při zmlazování keře. Ta realce, když trn projde až k chrupavce je nezávislá na dřevině = prsteníček jsem měl tak široký že jsem měl pocit jako by mi narostly plovací blány. Podobné je to asi i... celý příspěvek > |
 |
Jak ořezat tuto višeň?, 29.2.2016  Ano, tedy původní terminál zkrátit na čípek 15-22 cm (zůstane tedy jen to co je dvouleté) a k němu přitáhnout co nejtěsněji základ nového terminálu z dominantního výhonu. Dominantní výhon zkrátit na vnitřní očko cca 10-15 cm nad vrcholem čípku.... celý příspěvek > |
 |
Jak ořezat tuto višeň?, 29.2.2016 Pokud chcete velkou silnou korunku, proveďte hluboký řez. Ohledně kodominantního výhonu - ten jste měl zaštípnout během vegetace někde za 10-15 listem. Nyní váhám, jestli by nebylo lepší vystříhnout původní terminál a tento natvarovat na jeho... celý příspěvek > |
 |