Kusy masa obalit v obyc. soli, dat na sucho do hrnce na 48h, pak oprat, hrnec vymyt, maso narovnat zpet, prelit vychladlim nalevem, aby bylo zatopene a necht jeste asi 12-dnu v chladnu, v hrnci zalite nalevem ulezet.Nalev-na kazdy litr vody dame 5dkg Podravky, povarime asi 20-minut, odstavime z plotny, nechame vychladnout, zalijeme maso v hrnku, aby bylo maso zatopene, nechame asi 12-dnu v chladnu ulezet, pak povesime do udirny, udime pri teplote do 80C ccaa.12h, i vice, zalezi,jak velke mame kusy, z jak stareho prasete je maso atd.Proste ochutname, kousek urizneme z kusu masa a uvidime, jestli to neni tuhe, jestli je to dost vyuzene atd.Udime tvrdym drevem bez kury, davame jedno polinko vzdy suche a druhe vytahneme z kyble s vodou a takhle porad dal, az tj.vyuzene.Kura na drevu, kdyby se neodstranila, tak by bylo maso stipave a kazde druhe polinko z kyble s vodou by melo zajistit, spolecne s teplotou uzeni do 80C, ze uzene neni vysusene.Preji dobrou chut.