|
Rada - tlakové větvení a klejotok, 27.10.2024 Taky bych to nechal, jen případně podle potřeby upravit tvar. Třešně tohle dělají a můžou tak léta růst a plodit. Málokterou se podaří zapěstovat podle knížky, jsou svéhlavé. |
|
Prosba a žádost o odpověď, 24.10.2024 Na můj vkus je to dost divný dotaz. Vzrostlé smrky ošetřit řezem na pařez, ve vašem věku je to optimální způsob. Smrk, pokud roste ze semene vyroste v prvním roce tak 5, možná i 10 cm. Nedokážu si představit, že by přežil v běžně sečením udržované... celý příspěvek > |
|
|
|
Rajčata 2024, 4.10.2024 A to je co furt píšu, že každý rok je jiný a urodí se něco jiného. Jablka letos spočítám na prstech, loni jsme moštovali a ještě dali do lihovaru. Lískáče vždy sežerou strakapoudi už od srpna, letos jich mám, že to ani nevylouskám. |
|
Špičaté zelí, 4.10.2024 Vzhledem k rozdílné poloze zahrady vaší a pana W jsem docela skeptický k vašim očekáváním. Ale nic mi do toho není a budiž vám přáno. |
|
Rajčata 2024, 29.9.2024 Ale houby naximalista. Já prostě v září se zahradou končím, na posvícení má být zoráno. Mám čas akorát vše aspoň trochu sklidit, aby mi na jaře někde nepučely hrábě. Ř9jen, listopad a půl prosince jsou nejtmavši měsíce a v zimě mne zahrada fakt... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2024, 28.9.2024 Každý podle svého. Mně už to na rostlinách nezraje a i když se to nechá dozrát na regále, není to dobré. A proč bych měl jen tak pro pocit, jak douho jsem to dokázal vést, chroupat tvdé nezralé kuličky. Byť mají jakousi barvu, zdaleka nemají... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2024, 28.9.2024 Mráz sice nehrozí, ale vegetace je u konce a nemá valný smysl to prodlužovat. Už to nic převratného neudělá a aspoň je čas to uklidit. Taky jsem rajčata zlikvidoval a na záhonu zůstal jen pór. |
|
Zahradní nábytek z umělého ratanu. Životnost a doporučení, 27.9.2024 Zkušenosti nemám, ale pokud je to skutečně přírodní ratan (rotang), pak je nutné pečlivě chránit před povětrností a ošetřovat. Liána časem křehne a praská a to dříve než dřevo. |
|
Meruňky 2024, 19.9.2024 Ale to je váš problém a nikoho tu nezajímá, co vyvádí na zahradě váš příbuzný. |
|
Založenie sadu v nm 110 m.n.m, 16.9.2024 Sice podle kritiků bych se neměl vyjadřovat, ale jsou mi ukradení. Podle mně to není o pracnosti ošetřování a současném chovu zvířat. Toho je si autor podle toho jak píše, vědom. Spíš půjde o to, zda tam zamýšlené ovoce poroste. Meruňky jsou obzvlášť... celý příspěvek > |
|
|
|
Záhradníctvo Limbach, 15.9.2024 Pan W má opět pravdu, ostatně jako obvykle. Akorát mně se to nechtělo tak rozepisovat a nemám takový decentní styl. Taky se mi stalo, že místo Althanovy mi vyrostla Malvazinka a co jsem s tím měl dělat, když zarodila po 6. letech. |
|
Záhradníctvo Limbach, 14.9.2024 Post k ničemu, nic neřeší, ničemu nepomáhá, o ničem neinformuje. Žádný tu nemůže zjsitit, co jste zasadil a co vám vyrostlo. Jen zaplevelení diskuse. |
|
Poraďte vhodnou ordrůdu broskvoně, 9.9.2024 Musíte posuzovat všechny vlastnosti, ne jen kadeřavost. |
|
Rajčata 2024, 8.9.2024 Tak nenažraností bych to opravdu nenazýval. Každý se snaží aby měl z výsadeb užitek, v tomto případě chutná rajčata co nejdelší dobu. Jenže každý rok je jiný a každý rok se daří různá zelenina jinak, alespoň u mne. Loni jsem měl zelí na naložení z... celý příspěvek > |
|
Počasí 2024, 6.9.2024 Letos je to velice místní záležitost. Třeba mají stanici někde na vyprahlém vršku. Ostatně ČB pánev je poměrně aridní oblast. Ale "povaloval" jsem se na přelomu července/srpna v ČB nemocnici a pršelo tam několikrát a to fest. |
|