|
Příspěvky uživatele - m3f
|
 |
 |
Blíží se topná sezóna – Nezapomeňte na povinné čištění komína, radí CUP Kominictví, 20.9.2024 Kde máš štětku, koule a žebřík? |  | Rajčata 2024, 21.7.2024  A co REVUS?
|  |
|  | Rajčata 2024, 21.7.2024 Dobrý den. Zkuste pod rostliny rozhodit pár modrých metaldehydových granulí proti slimákům a druhý den asi uvidíte "uslintaný" výsledek.
M. |  | Účinná likvidace Plzáka Španělského při ekologické ochraně rostlin, 11.7.2024 Dobrý den, nevím jak moc toxické jsou ty "lihové" granule, ale u nich je vidět okamžitý výsledek. Ani není až tak nutné sypat granule přímo k plodinám, ale spíše do okolí, odku ty slizouni přilézají. Navíc když se nažere a zdechne, tak se do mrtvol... celý příspěvek > |  | Účinná likvidace Plzáka Španělského při ekologické ochraně rostlin, 5.7.2024 Když je tento přípravek tak ekologický, proč se může použít jen 4x? Pokud bude pršet skoro každý den a dva měsíce v kuse, tak je do týdne po granulích. |  | Lze ještě sázet rajčata?, 26.6.2024 Klidně je zasaďte, případně dokupte rostliny někde v zahradnictví, určitě ještě něco mají. Zem je nyní teplejší než na jaře, porostou jako divé. Samozřejmě že záleží i na odrůdě, nejlepší by bylo cherry, velkým plodům trvá růst o mnoho déle. |  | Rajčata 2024, 15.6.2024 Zkuste Ortivu nebo Revus, mají krátkou OL a zvláště s Revusem mám dobré zkušenosti, Ridomil už zakázali. Zde máte odkaz na co vše je v USA Revus registrován. U nás byl dříve jen do brambor, ale registrace se postupně rozšiřuje.
Každopádně začněte... celý příspěvek > |  | Odplevelení plochy pod vinnou révou, 14.6.2024 Strach o révu máte, ale o vlastní zdraví ne? |  | Státní smutek, 24.4.2024 To, že není každý rok posvícení, tak to je riziko, ale 4-5 let po sobě, tak to na poka..ní už asi je. Problém však není v mrazech v dubnu, ale v teple v lednu a únoru.
M. |  | Provoz vytápěného skleníku, 30.12.2014 Zkontroloval jsem spotřebu po snížení vyhřívací teploty a je to némlich to stejné. Tři dny nesvítilo slunce a hlavní skleník kompletně zamrzl. Ani dnes, kdy chvíli svítilo, ty dvě čísla sněhu na střeše skleníku neroztály. |  |
|  | Provoz vytápěného skleníku, 29.12.2014 Tak jsem ještě zhlídl měřák a ten ukázal hodnoty:
celková doba provozu - 48 hod 29 min
spotřeba za tuto dobu - 9,1 kWh
vyjádřeno v procentech - 10 %
Nevím jak spočítal ty %, bo mi to nesedí, ale to je nyní jedno. Každopádně se výpočty... celý příspěvek > |  | Provoz vytápěného skleníku, 28.12.2014 Při běžném průběhu zimy jsou účty za el. energii v podstatě zanedbatelné.
Co si pod tím představit? Nebo se bavíme o 150 000,- za již nainstalované tepelné čerpadlo nebo statisíce za solární elektrárnu? Já nemám ani jedno... celý příspěvek > |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 19.12.2014 Philovitu F1 koupíte v Baukrámech (OBI, MAX, HAUS, HBACH) z produkce Kiepenkerlu nebo podobného německého prodejce, někdy také v těch echt kamených zahradnictvích, které se zaměřují na tento drahý sortiment. Poznáte je podle prosklených hal a stromku... celý příspěvek > |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 7.12.2014 nikdo je nechtěl, říkali, že plíseň není problém. Přikládám fotky Philovy v závěru sezony.
Tak tohle je i můj případ. Plíseň problém nebyla, než nastoupila, tak byly rostliny zlividovány mokrem.
Z výše uvedených odrůd mám zkušenost s... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 25.11.2014 Není to moc dobrý, i já pozoruji rašení některých odrůd. A raší nejen réva, ale vše okolo, ovocné stromky, drobné ovoce... Mělo by se trochu ochladit, místo toho jen mokrý fialový hnus, když k tomu připočítám ještě špatné vyzrávání dřeva nebo... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|