|
Příspěvky uživatele - m3f
|
 |
 |
Zkroucené listy na rajčatech, 27.4.2025 To je jen otázka času... |  | Rajčata 2025, 19.4.2025 Rajčata (nejen) viděná v Lednici, rostou za úplně jiných podmínek než jsou ty naše amatérské výpěstky doma. A to bydlím kousek na jih od Lednice Pěstební podmínky a vyvážená výživa dokáží své. |  |
|  | Rajčata 2025, 19.4.2025 Nadšení z roubování rajčat mne poměrně rychle opustilo, poněvadž jsem nepoznal jeho užitnou hodnotu. Vždy se jednalo o pěstování v nádobách.
Roubované rajče, ať už na bramboře nebo na podnoži, nikdy nevydrželo to, co běžně vysazené.
Než... celý příspěvek > |  | Vápník pod rajčata, 16.4.2025 Uměl jsem na záhon rozhodit a zapracovat dolomitický váopenec. Keříčková rajčata pěstuji z přímého výsevu, a pokud se objeví suchá hniloba, tak ošetřuji Wuxalem kalcium a je vystaráno, stejně tak i papriky.
Upustil jsem od odrůd, které jsou na... celý příspěvek > |  | Blíží se topná sezóna – Nezapomeňte na povinné čištění komína, radí CUP Kominictví, 20.9.2024 Kde máš štětku, koule a žebřík? |  | Rajčata 2024, 21.7.2024  A co REVUS?
|  | Rajčata 2024, 21.7.2024 Dobrý den. Zkuste pod rostliny rozhodit pár modrých metaldehydových granulí proti slimákům a druhý den asi uvidíte "uslintaný" výsledek.
M. |  | Účinná likvidace Plzáka Španělského při ekologické ochraně rostlin, 11.7.2024 Dobrý den, nevím jak moc toxické jsou ty "lihové" granule, ale u nich je vidět okamžitý výsledek. Ani není až tak nutné sypat granule přímo k plodinám, ale spíše do okolí, odku ty slizouni přilézají. Navíc když se nažere a zdechne, tak se do mrtvol... celý příspěvek > |  | Účinná likvidace Plzáka Španělského při ekologické ochraně rostlin, 5.7.2024 Když je tento přípravek tak ekologický, proč se může použít jen 4x? Pokud bude pršet skoro každý den a dva měsíce v kuse, tak je do týdne po granulích. |  | Lze ještě sázet rajčata?, 26.6.2024 Klidně je zasaďte, případně dokupte rostliny někde v zahradnictví, určitě ještě něco mají. Zem je nyní teplejší než na jaře, porostou jako divé. Samozřejmě že záleží i na odrůdě, nejlepší by bylo cherry, velkým plodům trvá růst o mnoho déle. |  |
|  | Rajčata 2024, 15.6.2024 Zkuste Ortivu nebo Revus, mají krátkou OL a zvláště s Revusem mám dobré zkušenosti, Ridomil už zakázali. Zde máte odkaz na co vše je v USA Revus registrován. U nás byl dříve jen do brambor, ale registrace se postupně rozšiřuje.
Každopádně začněte... celý příspěvek > |  | Odplevelení plochy pod vinnou révou, 14.6.2024 Strach o révu máte, ale o vlastní zdraví ne? |  | Státní smutek, 24.4.2024 To, že není každý rok posvícení, tak to je riziko, ale 4-5 let po sobě, tak to na poka..ní už asi je. Problém však není v mrazech v dubnu, ale v teple v lednu a únoru.
M. |  | Provoz vytápěného skleníku, 30.12.2014 Zkontroloval jsem spotřebu po snížení vyhřívací teploty a je to némlich to stejné. Tři dny nesvítilo slunce a hlavní skleník kompletně zamrzl. Ani dnes, kdy chvíli svítilo, ty dvě čísla sněhu na střeše skleníku neroztály. |  | Provoz vytápěného skleníku, 29.12.2014 Tak jsem ještě zhlídl měřák a ten ukázal hodnoty:
celková doba provozu - 48 hod 29 min
spotřeba za tuto dobu - 9,1 kWh
vyjádřeno v procentech - 10 %
Nevím jak spočítal ty %, bo mi to nesedí, ale to je nyní jedno. Každopádně se výpočty... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|