Špičaté zelí
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 15.8.2024 0:36
Waltře, velice podobně vypadá můj Dynamic dnes, ten do země setý a pod netkankou. Dodatečně jsem dosel, co nevyšlo, takže mám ještě čtyři mladší už s pravými lístky. To by bylo, aby to nedaly.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 3.10.2024 21:45
Už jsem dlouho ty své Dynamiky neviděl, tak ani nevím. Naposledy - tedy asi před týdnem - už se kroutily do hlaviček. No, vody teď mají dost. Pro růst jim stačí 5°C, tedy půda, tak doufám, že dorostou do konzumna. Po molicích ani vidu ani slechu, ale ty listy u země jsou prožrané jako řešeto. To určitě není dřepčík, ale mravenci. Mám jich tam na zahradě aspoň miliardu. Zatím konzumuju Murdoky z jarního výsevu. Jeden je ještě na záhoně, něco zbývá v lednici. To stačí na salát tak na měsíc.
Druhocyklová mrkev, červená řepa, špenát, mangold a ředkve mají bujnou nať, takže doufám, že i pod nimi něco bude. Mrkev je o třídu lepší než loni. Brzo bude čas jí přikrejt netkankou.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 4.10.2024 20:55
Dám vědět. Ale dneska jsem tam byl a mrknul na ně. Už dělají hlavy. Jasně, pokud udeří mrazy, je s nimi ámen. Ale mám je pod netkankou a nejsem v mrazové kotlině, spíš naopak. A je to rané zelí. Když bude MP hodná, můžou mít klidně ještě měsíc času. No a když nebude, budu si muset zelí koupit.
A proč by vám do toho "nic nebylo"? Máme podobné polohy i půdy, takže vaše rady, odhady a hodnocení jsou relevantní. A kvůli nim tu jsme, ne?
Ještě odbočím k tomu domácímu dozrávání rajčat. Proč to dělám. Hlavně chci být co nejvíc soběstačný. A ano, jsem hrdý na to, že jsem letos a loni nemusel koupit ani rajčátko. A pokud si pamatuju, vy jste tady velmi rozumně soběstačnost obhajoval, i když v trochu jiném kontextu. Tahle snaha o soběstačnost mne provází celým životem. To zelí v druhém cyklu je taky její projev.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 14.10.2024 19:31
Waltře, to zelí je skvělá práce, ale postřikem slivovicí pácháš nedozírné národohospodářské škody. Já jedu Alpu.
Jo, a mně ten poslední Murdoc taky prasknul. Dynamic je zatím v pořádku, ale to není nic divného, když byl v červenci vysetý do záhonu.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 15.10.2024 11:32
Díky za chválu, ale není to z mé hlavy. Kdysi jsem to našel v nějakém anglickém zahrádkářském materiálu. Vyzkoušel a používám. Toť vše.
Zajímavé je, že jsem to letos vůbec nepoužil. Na jaře bylo molic jen málo a rozmohly se teprve, když už byly mé sazenice dostatečně vyspělé, aby se s nimi popraly samy. No a teď k podzimu zase nějak záhadně téměř zmizely. Noční chladna?
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|