Špičaté zelí
|
|
|
|
|
|
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (208) - 158.138 (?) 30.12.2023 19:22
Jen k těm nákupům, vždy mi vše přišlo, ale teď jsem nakoupil na alegru, co stojí tady 30,- tak tam za 9 třeba. Platí se sice předem, ale zatím vždy vše přišlo, včetně brzdových kotoučů a jiných věcí na auto, a to ve správné kvalitě. Spolehlivost dodavatele nezarucim, ale ceny, zrovna semen jsou dost jiné než tady, a mají i odrůdy obvyklé i u nás, samozřejmě ne všechny. Doprava většinou za pade do boxue.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 61.48 (?), 30.12.2023 20:29
Na semenech nikdy nešetřím. Kupuji to co chci. Jinak tři zastávky od bytu mám dva velké obchody se semeny, kde mají skoro celý sortiment SEMA Moravoseedu. UNI Hoby a Čtyřlístek. Rád tam chodím a dívám se co mají i když třeba nic nekupuji.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 61.48 (?), 31.12.2023 15:40
Patřím ke starší generaci a šetřil jsem celý život. Peněz nikdy nebylo dost. A to mně zůstalo. Domů dostáváme letáky velkých obchodů, vždycky si to přečtu a když mně připadne něco výhodné tak do toho obchodu vyrazím. Ve vzdálenosti do 10 minut mám tyto supermarkety (některé pěšky 5 minut, některé i zčásti šalinou 8-10 minut): 2 x Penny, 2 x Albert, Lídl, Billa.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 31.12.2023 10:32
Jojo, velkoměsta mají i své výhody. Tady zavřeli zahradnictví, které mi léta sloužilo, a když něco neměli, paní mi to objednala. Nejspíš na těch pozemcích budou stavět developeři. Sice tu je i "Jiná zahrada", ale ta je zaměřená poněkud jiným směrem. V supermarketech semínka nakupovat nechci kvůli omezenému sortimentu. To bych lítal jako šuspajtl, než bych dostal, co potřebuju.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 61.48 (?), 3.1.2024 15:53
Dnes jsem nakoupil semena kedlubny Kref F1, kapusty Předzvěst, salátu Bremex a zelí Murdoc F1. Asi zítra vyseji od každé odrůdy jedno semínko, vše do jednoho kelímku a budu sledovat co ty sazenice řeknou na těch mých 18 °C za oknem, 22 °C pod LEDkou a 12°C v ledničce. Je nejvyšší čas jak to prověřit, protože s výsevem počítám na začátku února.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.156 (?), 3.1.2024 20:01
Tak vidis, nakonec si mne predbehl . Ja jeste cekam na semena z Alegra, prepokladam ze o vukendu kostaloviny a celer vyseju.
MK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 61.48 (?), 3.1.2024 20:42
Možná se semeny jsem tě předběhl, ale vysévat budu až za měsíc. Teď si jen odzkouším pěstování s přisvětlením.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 3.1.2024 20:55
Jak to chceš rozložit časově? Přes noc do ledničky?
Objednal jsem si semínka Murdocu, ale neměli Walterem doporučené jarní zelí Dynamic F1, tak jsem vzal špičaté jarní zelí Pylon F1. Psali, že je "křehké". S raným Unikátem F1 jsem skončil: krásné tuhé hlavičky, ale na salát moc tvrdé. Šel jsem spíš u té zeleniny po hybridech, protože jsem si uvědomil, že si vedou u mne mnohem lépe.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|