Příspěvky uživatele - walter.

Rajčata 2025, 10.3.2025 Obsahuje fotku
Rostlina Crimson Crush narostlá z řízku odebraného v říjnu má už přes metr a začíná tvořit plody.
Kadeřavost broskvoní 2025, 9.3.2025
Nemějte mi to za zlé. Já nechci nikomu radit, kdy má ošetřit své broskvoně, ani netrvám na tom, aby se ostatní řídili mými postupy. Ale na druhé straně si každoročně neodpustím informovat ostatní, kolik postřiků a kdy jsem provedl, když už tolik let... celý příspěvek >
Asi tak nějak. Stejně ale nějaké listy napadené mám, jako každý jiný. A 5 metrů za plotem mají sousedi 3 dvacetileté broskvoně, které nikdo neprořezal a nepostříkal víc, než 5 let. Ale sklizeň každý rok zvládnou.
Nojo, nedalo mi to, abych se nepochlubil a nenahodil udici, jestli někdo nezabere.🙂
Býval bych s postřikem ještě počkal, ale nebudu mít stromky týden na očích a taky začne trochu foukat, tak jsem dnes oprášil náčiní a postříkal všechny broskvoně Championem. I když do rozkvětu je ještě daleko.
Rouby jabloně, 9.3.2025
Tak to je dobře, že je všechno OK.
Rouby jabloně, 8.3.2025
Stromek jsem obdržel také zapěstovaný jako knipbaum, od p. Schreibera z Rakouska. Obrost jsem jen zakrátil a dnes má na koncích letorostů pěkné květní pupeny. Takže pokud to zase nezmrzne, mohl bych něco sklidit.
Předpěstování košťálovin, 7.3.2025
K Vašemu dotazu, pane Miloši, raději bych nechal sadbu přes březen ve skleníku. Ven bych dal jedině v případě, že už by rostliny začaly tvořit hlávku. To ale asi zatím nehrozí. Přeci jen teplota půdy je zatím nízká, místy je půda ještě zmrzlá, třeba... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 7.3.2025 Obsahuje fotku
Takové rozdíly barev jako máte Vy, pane Mičurine, nemám. Přesto mě upoutala výrazná hnědočervená barva stromku. foto dnes.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 6.3.2025 Obsahuje fotku
Roub Harbingeru na broskvoňovém semenáčku se ujal, pane Petře. 👍
Předpěstování košťálovin, 6.3.2025 Obsahuje fotku
Tak už i u mě došlo k posunu a dnes jsem přesadil sadbu z truhlíků za oknem do skleníku. Letmo jsem napočítal asi 80 sazeniček salátu,90 kedlubnú, po 60 květáku a zelí. Kam to všechno přesadím, jestli to naroste?
Rouby jabloně, 6.3.2025
Myslím si, že Lyra ještě není dostatečně rozšířená a osvědčení o ochraně práv získala teprve před rokem. Jak moc populární bude, ukáže čas. Možná proto je také jako novinka zatím vcelku lehce k dostání pro malospotřebitele.
Počasí 2025, 6.3.2025
Tady v ČB za posledních 7 týdnů 7 milimetrů srážek. Štěstí, že jsem letos nevypustil IBC kontejnery, tak mám zásobu 2m3 z minulého roku.
Jak moc řezat ostružiny, 6.3.2025
Zdravím Vás, paní Lído. Trefili jsme se do stejného času odpovědi, to už jsem dlouho neviděl. Ještě k vyplozeným výhonům, jsou z nich opravdu pevné tyčky například k rajčatům, ale mám je i jako oporu u stromkových angreštů a rybízů, vydrží několik... celý příspěvek >
Jak moc řezat ostružiny, 6.3.2025 Obsahuje fotku
Pěstuju beztrnnou odrůdu Thornfree na vodorovné opoře ze starých střešních latí. Nezkracuji žádné výhony vyjma těch, které nějakým způsobem vadí. Hlavní výhony u mě běžně dorůstají délky 4 metrů. Vystříhávám v podstatě jen vyplozené a zaschlé výhony.... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika