Waltře, tohle je podle mne nejvýhodnější velikost hlávky. Dá se snadno spotřebovat a není třeba ji dlouho skladovat. A přesně jak říkáš: porostou ještě nějaký čásek, podle toho, jak se zatím vyvíjí počasí. Mám tam taky jeden "zmetek": vysadil jsem dvě rostliny omylem místo jedné. Rostou obě, ale přirozeně jsou dost opožděné. Jsem za ten "omyl" rád. Obě totiž už mají pěkné pevné spíš hlavičky než hlavy, ale tím pádem je i budu moci sklidit hezky postupně, podle potřeby. Teď je ještě i přihnojuju. S těmi hlavami kolem 3,5 kg je potíž udržet je přiměřeně čerstvé dostatečně dlouho. Ale Murdoc je podle mne bezkonkurenční odrůda.
Na načasování Ty jsi mistr. Podle Tvé rady jsem zasel mrkev také po bramborách. Jde krásně, jarní hnůj v půdě jí vůbec nevadí. Ředkvičky a ředkve už konzumujeme, do květu kupodivu nejdou. Jasně, je to hlavně sázka na počasí, ale letos to vychází docela dobře. Zelí bych tam nahoře už asi nedopěstoval. I když jsem to ještě nezkusil. Možná při tom globálním oteplení bych byl překvapenej. Zkusím příští rok s tím, že ho vyseju ihned, jak sklidím první keříky brambor. Nebo spíš ještě předtím, ale tam je riziko, že na semínka bude v červenci příliš horko.
Zemáky a zelé, živobytí celé.
Stále ještě nemůžu zveřejňovat fotky, protože moje čtečka paměťové karty foťáku nefunguje a nový model mi tu kartu nebere rozměrově. Sháním zoufale novou "starou" čtečku. Takhle prostě fotky z foťáku do počítače nedostanu.
Milan