Špičaté zelí
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?) 4.1.2024 8:44
Já ho i vyzkouším v druhém sledu pro podzimní sklizeň. Podle obrázku má menší a míň pevné hlávky.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 61.48 (?), 4.1.2024 11:20
Na podzim 2020 jsem z výsadby 13.7. pěstoval rané košťáloviny květák Bety F1, kapustu Předzvěst, brokolici Steel F1 a zelí Pylon F1. Velmi úspěšné byly květáky a brokolice, pokud jde o kapustu tak nic moc a ze zelí jsem neměl nic. Obrázek zelí po 50 dnech od výsadby. Nějak se mu nechtělo do hlávek. To neznamená, že Milan nemůže být úspěšnější, přeci jen každý máme jiné podmínky. Ještě jedna věc. Když už jem měl semena tohoto zelí, tak jsem ho zkusil přidat k ozimým košťálovinám, výsledek nula.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.156 (?), 4.1.2024 15:08
Ja bych tak nejak rekl, ze by prece semenarske firmy neprodavali neco, co za to nestoji a neni vyzkousene. Navic si nemyslim po tvych zkusenostech ze bys nekde udelal chybu.No taky jsem o nem premyslel, ale vyhralo Express, uz nebudu. Dam vedet jak dopadne, ale jsem v kostalovinach amater.Tak uvidime. mk
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 61.48 (?), 4.1.2024 17:23
Nemám pocit, že bych napsal, že zelí Pylon F1 nestojí za nic a ani jsem se nezmínil o firmně Moravoseed. Popsal jsem jen mou zkušenost s touto odrůdou v jednom konkrétním roce 2020. Vlastně už si ani nevzpomínám jak podzim v tom roce probíhal, kdy jsem záhon po sklizni květáků a brokolice rušil a proč. Jinak si myslím, že toto je fórum o pěstování rostlin na zahradě a většinou jsme všichni amatéři včetně mne. Ale nic nám nebrání vyjádřit svůj názor a zkušenosti, o tom toto fórum je.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 4.1.2024 20:13
Tak nevím, kde je faktická zkušenost, ale v tom popisu Pylonu uváděli hlávky do 1,5 kg. Což mne tak trochu přesvědčilo. Vybírat jen z popisu odrůd od prodejců je vždycky sázka do loterie. Ty údaje jsou nezřídka poněkud zkreslené. Prostě jsem vsadil na svou intuici, čili nos.
Jak říkal Jára da Cimerman: i důkaz, že daná cesta je slepá, je příspěvkem k pokroku. Ještě pro jistotu kouknu, kde by se dal sehnat Dynamic. Oni ho různí prodejci mají, ale objednávat jednu položku i s dopravou je tak trochu luxus.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 5.1.2024 23:25
Jestli se mi podaří ho sehnat, porovnám s Pylonem. Ještě jsem se do toho kameňáku nevypravil. Ale došla mi semínka z Dobrá semena. Všechno tak, jak jsem chtěl. Jako bonus jsem dostal bazalku, kterou moc nemusím.
Teď jsem znovu koukal na ten popis Pylonu. Nějak jsem to poplet, opravdu říkají 2 - 2,5 kila. Ale po tom, co napsal Vladimír, spíš věřím tomu, že je to reklamní "přehánění". Já je rozhodně do 2 kil dorůst nenechám. Sežeru, hned jak budou jen trochu sežrání schopné. Na tom Unikátu jsem si letos, stejně jako loni, opět moc nepochutnal (ačkoliv vypadal krásně). Tedy spíš nadřely se moje čelisti. Tutově nevhodné zelí na syrové saláty. Ale Murdoc to bude všechno v pozadí jistit. A zkusím je všechny vysadit po bramborách a přikrejt. Dřív jsem zelí moc necenil, ale teď miluju zelné saláty. A úplně stačí jen s cibulkou či pórkem. Ňam-ňam.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 61.48 (?), 4.1.2024 20:39
Nikdo tě neodrazuje od Pylonu F1. Jestli tak chápeš můj příspěvek, tak ti nemohu nijak pomoct.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|