|
Rajčata 2024, 20.1.2024 Mám tomu rozumět, že se chystáš na nějaké křížení a následně stabilizaci?
Vladimír |
 |
Rajčata 2024, 20.1.2024 Milane, ta rajčata vypadají dobře. Čím a jak často je hnojíš?
Vladimír |
 |
|
 |
Fazole z hlízy, 19.1.2024 Na webu Zahrada.online se teď probíraly velké fazole a Ivan z okénka tam přišel s tím, že popínavé fazole (Phasoeus coccineus) fazol šarlatový opravdu tvoří v zemi hlízu, která se dá vyrýt a uchovat pro výsadbu brzy na... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 18.1.2024 Dodatek: Pochopitelně využívám všechny prostředky, které mám k dispozici. Celý den jsou sazenice na parapetu severo východního okna, když se setmí tak je dávám do boxu pod světlo k rajčatům. Odzkoušel jsem jejich přesazení v době, kdy děložní lístky... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 18.1.2024 Pochopitelně v půli března půjdou do tunelu sazenice vyseté v únoru. Ten test pokračuje a má mně pomoct určit, kdy vyset v tom únoru, aby při výsadbě v březnu měly sazenice optimální velikost. Pokud jde o světlo a teploty zatím jen zkouším. Snažím se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 18.1.2024  Souhlasím s Evou. Když jsem v letech 2014 a 2015 pěstoval celý sortoment českých rajčat, tak sláva Porýní byla pro mne asi největším zklamáním. V sedmdesátých letech minulého století to byla pro mne skvělá odrůda, ale to co jsem vypěstoval v tomto... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 17.1.2024 Chystám se na pěstování salátu Bremex, zelí Murdoc, kapusty Předzvěst a kedluben Kref. Vždy jsem měl problém předpěstovat košťáloviny a saláty v bytě za oknem a tak jsem si to teď otestoval. Test dopadl dobře a tak někdy začátkem února udělám... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 17.1.2024 Proč ne? Rostlinu máte pěknou, není důvod nějaké květy vyštipovat. Květy nejdříve vykvetou, opylí se a potom nějakých šedesát až osmdeát dní budou budou plody narůstat. Když budou první plody dozrávat, tak už rostlina bude velká, silná. Ona ta... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 17.1.2024 https://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/221544160030010/cast/883467/
Toto je správná celá adresa na tu Angele.
Vladimír
|
 |
Rajčata 2024, 16.1.2024 Taky ji neznám. Ale MK mně poslal pár semen a tak ji asi vyzkouším. Hledám červenou odrůdu koktejlové velikosti, pochopitelně to je odrůda hybridní F1, což není až tak můj oblíbený šálek kávy. zkusím to i když je mně jasné, že to bude přesev F2 s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 15.1.2024 "Za každým listem je vždy zálistek a na tom opět po třech listech květenství."
Napsal jsem to, co je uvedeno nahoře. Asi jsem to dost nešťastně formuloval, protože jsem tím myslel, že mezi květenstvími jsou vždy tři listy. O tom, kolik listů je... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 15.1.2024 Mezi květenstvími jak na hlavním stonku tak i na zálistcích jsou vždy tři listy.
Vladimír |
 |
Paradajky pre r. 2024, 15.1.2024  Máš pravdu listy Maglia Rosa vypadají trochu jako listy mrkvové, ale jsou to normální rajčatové listy. Mrkvové listy mají úplně jiné členění. Typickým rajčetem s mrkovovým listem je Silvery Fir... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 12.1.2024 To je příjemné překvapení, že se ti podařilo získat něco z České genoví banky. Já jsem chtěl jen pár semen rajčete Vrbičanské nízké a slibovali mně to půl roku a nic. Asi se řídili "Slibem nezarmoutíš". Ale pořádně mě na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 9.1.2024  Od té doby co jsem začal doma předpěstovávat sazenice rajčat pro moje pařeniště, tak jsem začal průběžně kontrolovat jak rychlý růst tyto sazenice mají a kdy nasadí květenství, vykvetou a nasadí malé plody. Většinou jsem skončil v momentě, když jsem... celý příspěvek > |
 |