Rajčata 2024
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 210.156 (?), 16.1.2024 21:38
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 61.48 (?), 16.1.2024 23:53
Taky ji neznám. Ale MK mně poslal pár semen a tak ji asi vyzkouším. Hledám červenou odrůdu koktejlové velikosti, pochopitelně to je odrůda hybridní F1, což není až tak můj oblíbený šálek kávy. zkusím to i když je mně jasné, že to bude přesev F2 s nestandarními vlastnostmi. Snad se MK nebude zlobit, když zde uvedu mailovou adresu na níž je tato orůd prezentována.
https://www.ceskatelevize.cz/…67/
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 61.48 (?), 17.1.2024 9:03
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/221544160030010/cast/883467/
Toto je správná celá adresa na tu Angele.
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 16.1.2024 22:02
Ty vybíráš vhodné kandidáty pro to křížení, ne? V hlavě mi to šrotuje jak v moštárně, ale mošt žádný. Přiznám bez uzardění, že nemám dost zkušeností. Stupické nejspíš nebrat.
Jinak Iron Lady odejdou tenhle týden. Tam, odkud odejdou, mají teď mínus 20 a víc. Tak se to trochu zdrželo. Dal jsem instrukce, tak snad dojdou bez úhony. Kolik budeš potřebovat semínek?
Milan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 17.1.2024 10:26
Ta orientace mi taky dělá těžké problémy. Těch odrůd neustále přibývá a rozhodně alespoň některé z nich jsou lepší než ty předešlé a tak i dřív populární chutná rajčata jaksi upadají, třeba nezaslouženě, do zapomnění. Já jsem si to zúžil na PhR, což je ještě zvládnutelná oblast a jen občas zkouším něco slibného z neodolných. Zlatavu ani Slávu Porýní jsem nezkoušel, takže nevím, ale kámoš nedá na SP dopustit a má ji v portfoliu už drahně let.
Z mládí jsem si pamatoval holandskou Bonset F1. Jistou dobu to byl hit. Tak jsem ji v roce 2018 z nostalgie vysadil. Byl jsem hodně zklamán. Byla snad nejméně chutná ze všech 15 odrůd, které jsem tenkrát pěstoval.
Milan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 61.48 (?), 18.1.2024 0:20
Souhlasím s Evou. Když jsem v letech 2014 a 2015 pěstoval celý sortoment českých rajčat, tak sláva Porýní byla pro mne asi největším zklamáním. V sedmdesátých letech minulého století to byla pro mne skvělá odrůda, ale to co jsem vypěstoval v tomto tisíciletí mne silně zklamalo. Nevím jestli to bylo jen tím, že jsem si vzpomínky maloval lépe než byla skutečnost nebo tím, že nebyla tato odrůda udržována tak, jak to bylo potřebné a změnila se. Zlatava to je jiný příběh. Není moc oranžových rajčat s červeným středem, krásných a chutných. Stále se k ní vracím jako k jednomu z mála českých rajčat. Měl jsem ji i loni viz. foto s Bejbinem. Chtělo to fotku rajčate v řezu, a proto přidávám starší fotku.
Vladimír
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|