Špičaté zelí

host - 123.220 (?)
1.9.2023 14:37

Paní Lenko můžete prozradit k čemu je tam ten monitor kousek nad kapustou?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 81.144 (?), 9.2.2023 7:28
Tak to snad jen uvnitř sklepa postavin nový odizolovaný sklep s odvětráváním, nebo jen část sklepa přebudovat na menší skladovací koji s vhodnými podmínkami.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 208.138 (?), 8.2.2023 8:51

Já vím, že jste to tak myslela. Ve mně to pak probudilo nostalgii.

Ale to špičaté zelí Murdoc si opravdu nemůžu vynachválit. smiley A nejsem sám.

Milan HP

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 13.7.2023 7:52

včera jsem vysadil sadbu špičatého zelí odrůdy Murdoc na uvolněný záhon po bramborách a překryl netkankou jako preventivní ochranu proti molicím. Předpokládám, že do podzimu by zelí mělo vytvořit kvalitní hlávky. Walter

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 208.138 (?), 26.7.2023 18:30

Já mám zase asi jen 5 či 6 hlávek. Byly pod netkankou až donedávna, ale ty záhony, kde mám košťáloviny, jsem musel kvůli prostoru odkrýt. A Murdoc už dělá hlávky. Tak doufám, že molice mu už neublíží. Ostatně nevím proč, ale letos se u mne vyskytují pouze sporadicky. Horší je to s dřepčíkem. Ten jeden trvale nezakrytý záhon je na odpis.

Milan

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 26.7.2023 18:47
zdravím pana Milana. Právě jsem vyjednotil špičaté zelí do řádku po bramborách na vhodnou vzdálenost a následně všechno překryl dobře vodopropustnou záclonou z Ikey, která bude zelí účinně chránit před nálety běláska zelného a molice. Walter
špičaté zelí
špičaté zelí

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 31.8.2023 11:25

včera jsem prohlížel špičaté zelí pod záclonou, přirozeně je poměrně složitá věc to odkrývání a tak to nedělám každý den. Nějaké housenky můry zelné tam přeci jen dělaly žír, pochytal jsem jich 12 kusů, ale asi ne všechny. Molice vlaštovičníková tam nebyla žádná, takže to zasíťování má smysl. Zelí začíná dělat hlávky a doufám, že to do podzimu stihne. Walter

špičaté zelí z letního výsevu

host - 36.10 (?), 1.9.2023 13:03

Můj příspěvek se netýká zelí ale růžičkové kapusty. Musím Vám pane Watře nastokrát poděkovat za tip na záclonu z IKEA, který jsem od Vás dostala loni. Loni kapustičky totálně od molice prožrané, prakticky na vyhození. Letos jsem je hned po výsadbě zazáclonovala, později musela ještě dvě záclony sešít jak rostou, molice ani jedna, ale ti vykutálení dřepčíci, kterých je asi milion, okusují listy skrz záclonu kde se listů dotýká. To mi ale nevadí, hlavně že jsou malé kapustičky netknuté. Pod netkankou by jim bylo horko ale záclona je ideální. 

Tak ať se daří. Lenka

Kapustičky
Kapustičky

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 1.9.2023 13:13

Mám upřímnou radost z toho, že se Vašim kapustičkám daří, paní Lenko. Walter

host - 123.220 (?), 1.9.2023 14:37

Paní Lenko můžete prozradit k čemu je tam ten monitor kousek nad kapustou?

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 25.9.2023 20:40

včera jsem konečně sklidil první dvě největší špičatá zelí, váha každého přes půldruhého kila. Není to příliš, ale je třeba říci, že v té půdě, kde nyní hlávky zelí rostou, byly v dubnu vysazené a v červenci sklizené rané brambory. Načasování je skvělé a zbylé hlávky bych tak mohl nechat růst a postupně sklízet v závislosti na počasí ještě tak 2 měsíce. Walter

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty