Rajčata 2024
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
host - 70.212 (?) 22.7.2024 9:56
Dobrý den- poprosím o radu:
dne 13.7 večer jsem preventivně postříkala ORTIVOU proti písni, hodně předtím pršelo a sousedovic brambory celé sežrané od plísně. Já stříkala jednou za 3 týdny Polyversum bez známek plisně.
Po Ortivě cca třetí den vyběhly hnědošedé skvrny na listech asi 3 rajčat, otrhala jsem je. Občas najdu ještě listek s plisní. Rajčata mám opravdu krásná, pěstovaná v nadobách. 40l nadoba na jedno rajče.
Moje otázka zní: stříknout ještě Ortivou? Venku prši... Doma mám ještě Magnicur finito. Nerada bych přišla o urodu. Letos se daří, rajčata se nekroutí a je velká uroda.
Moc děkuji všem za radu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10383) - 70.240 (?), 22.7.2024 9:54
Předpokládám, pane von Waltře, že je to odrůda odolná vůči plísni. Letos to byla dobrá sázka, já jsem vysadil pouze jednu sazenici a to Coctail Crush. Prší, což je optimální pro působení plísně bramboru na rajčatech, u mě už tak dost rozjeté. Nelituji ale chemického postřiku před dvěma dny, i když porost nevypadá už tak svěže zeleně, jako před postřikem. Vytvořil se na něm lehký povlak. Možná, že novější postřiky už tak nebarví, jako ty staré. Pokud by to bylo v období největšího zrání plodů, použil bych Ortivu. Pane MilosiK, můžete porovnat odrůdy Jahodo a Gardenberry?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 167.53 (?), 21.7.2024 6:53
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10383) - 70.240 (?), 21.7.2024 18:02
Nezaměňovat bakteriální rakovinu rajčat způsobenou Corynebacterium michiganense a houbovou chorobu způsobenou Didymella lycopersici, která se ale například ve francoužštině nazývá také rakovinou (Chancre à Didymella), jak jsem si nyní všiml. Správně to z mých rostlin rajčat určil pan Vladimír jako průsvitku rajčatovou. Na přiloženém odkazu jsou dvě výstižné fotky.
https://ephytia.inra.fr/en/C/5107/Tomato-Didymella-lycopersici
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 70.212 (?), 22.7.2024 9:56
Dobrý den- poprosím o radu:
dne 13.7 večer jsem preventivně postříkala ORTIVOU proti písni, hodně předtím pršelo a sousedovic brambory celé sežrané od plísně. Já stříkala jednou za 3 týdny Polyversum bez známek plisně.
Po Ortivě cca třetí den vyběhly hnědošedé skvrny na listech asi 3 rajčat, otrhala jsem je. Občas najdu ještě listek s plisní. Rajčata mám opravdu krásná, pěstovaná v nadobách. 40l nadoba na jedno rajče.
Moje otázka zní: stříknout ještě Ortivou? Venku prši... Doma mám ještě Magnicur finito. Nerada bych přišla o urodu. Letos se daří, rajčata se nekroutí a je velká uroda.
Moc děkuji všem za radu.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 140.131 (?), 22.7.2024 10:48
Pokud ještě nezrají, tak bych postříkal, od 13.7. to bude ziítra 10 dnů. Magnicur finito používám na brambory, okurky i rajčata.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |