Rajčata 2024
|
|
|
|
 |
 |
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (2171) - 16.233 (?) 15.8.2024 12:09
Milane, s tou Alternarií to je nemilé, ale příští sezóna bude určitě lepší, uvidíš.🙂Já jsem zas vkládal velkou naději do Rose Crush a vychází mi vedle Crimson Crush jako nejlepší biftekový rezistent, ale pouze na ven. První plody utržené venku mají přes 300g váhy a nejsou postižené žádnou plísní a suchou hnilobou.Dokonce i mé paní chutnají. Jinak je tomu ve skleníku, kde Rose Crush má dobrou polovinu plodů znehodnocenou suchou hnilobou a navíc je není odolné proti Černi rajčatové, takže rostliny budou zhruba do měsíce bez funkční listové plochy a tak postupně zastaví růst a vývoj plodů. Walter
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (328) - 17.109 (?), 17.8.2024 17:42
Zajímavé, já na rajčeti nikdy žádné škůdce neměl, zato nemocí... Ještě bych rád dodal k tomu krupobití, kdy mi zůstaly z rajčat jen omlacene kolíky, jako jsem se vyjádřil k cibulí vedle. Vše jsem zastřihl a čekal kdy se a kde objeví nějaký lístek, a z toho zaoestoval nový stromek. Nejlépe si s tím poradily coctail crush a rubilicious, skoro dvoumetrové rostliny.Crimson crush jsou zaprdle asi díky prvnímu vijanu, má velké plody nevěděl jsem že je to biftek. Dále překvapivě srdce od Vladimíra a Zlatava.tedy myslím že tyto odrůdy jsou vhodné pro horší podmínky. Obzvláště coctail crush, i když jsem nechutnal ještě, svou velikostí a tvrdostí bude určitě pro mne to pravé. Zrání začíná, dokonce na rizcich z různých druhů co jsem napichal mezi lilie už rostou druhé vijany.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 141.155 (?), 18.8.2024 20:44
Crimson Crush nejsou bifteky, jsou to velká rajčata. A u vás jsou Coctail Crush menší? Já jsem v sezoně nedovedla rozlišit jedno od druhého. Letos mám Moutain Magic a Naginu, konečně něco, co naroste menší, ale ne malinké.
Alternarii jsem stříkala na začátku července společně s okurkami a zatím rajčata dobrá. Mám i Pálavu, Dulcii a biftekovou Pavlínu, zatím vše v dobrém stavu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|