Rajčata 2024
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (206) - 17.109 (?), 17.8.2024 17:42
Zajímavé, já na rajčeti nikdy žádné škůdce neměl, zato nemocí... Ještě bych rád dodal k tomu krupobití, kdy mi zůstaly z rajčat jen omlacene kolíky, jako jsem se vyjádřil k cibulí vedle. Vše jsem zastřihl a čekal kdy se a kde objeví nějaký lístek, a z toho zaoestoval nový stromek. Nejlépe si s tím poradily coctail crush a rubilicious, skoro dvoumetrové rostliny.Crimson crush jsou zaprdle asi díky prvnímu vijanu, má velké plody nevěděl jsem že je to biftek. Dále překvapivě srdce od Vladimíra a Zlatava.tedy myslím že tyto odrůdy jsou vhodné pro horší podmínky. Obzvláště coctail crush, i když jsem nechutnal ještě, svou velikostí a tvrdostí bude určitě pro mne to pravé. Zrání začíná, dokonce na rizcich z různých druhů co jsem napichal mezi lilie už rostou druhé vijany.
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.155 (?), 18.8.2024 20:44
Crimson Crush nejsou bifteky, jsou to velká rajčata. A u vás jsou Coctail Crush menší? Já jsem v sezoně nedovedla rozlišit jedno od druhého. Letos mám Moutain Magic a Naginu, konečně něco, co naroste menší, ale ne malinké.
Alternarii jsem stříkala na začátku července společně s okurkami a zatím rajčata dobrá. Mám i Pálavu, Dulcii a biftekovou Pavlínu, zatím vše v dobrém stavu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 33.54 (?), 20.8.2024 19:36
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 33.136 (?), 21.8.2024 18:17
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2874) - 208.138 (?), 21.8.2024 22:32
Ahoj Waltře, s tou Alternarií to zdaleka není žádná katastrofa. Dobrá zkušenost a varování, vlastně nic víc. Ostatní odolné odrůdy si vedou zdárně, začaly už konečně srpnově zrát, takže nedostatek rajčat i na rozdávání nehrozí. Totéž se dá říct i o mých cca 30 řízcích, které už také začaly dozrávat. Ještě ne houfně jako loni, ale to časem přijde. Viz foto, na kterém ale nejsou moc plody vidět. To druhé je pak foto řízků, pokusně vysazených 18. a 20.7. Ty už mají plody. Jsou to všechno Mountain Magiky. Ty taky vycházejí jako jedničky na dospělých rostlinách chuťově. Hned za nimi je Primabella. Z bifteků mám letos jen jednoho Honey Moona F1, chuťově obstál výborně, ale má slabší rezistenci a opět trpí suchou hnilobou (ale to nejspíš je moje chyba). A pak Vivagrande, což je standardní biftek 6 - 7 chutí, ale prokázal se jako velmi odolný i proti Alternarii. Pochází z německého projektu univerzity v Göttingenu. Budou semínka, není to hybrid. A ještě další dvě nové PhR nehybridní odrůdy. Obojí cherry: Sunviva (žlutá) a Rezi (červená). Celkově tedy už je k dispozici 8 OP plísniodolných odrůd.
Milan HP
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|