Rajčata 2024

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.136 (?)
21.8.2024 18:17

Vladimír

Pienollo x LA 0417
Pienollo x LA 0417
Pienollo x LA 0417
Pienollo x LA 0417
Lucky Tiger
Lucky Tiger
Lucky Tiger
Lucky Tiger
Dikovinka
Dikovinka
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1921) - 168.103 (?), 17.8.2024 1:06
dnes jsem opět objevil na listech rajčete v skleníku žír housenek. Tentokrát se mi podařilo housenky i nafotit, na části listu jsou 4 housenky. Walter
housenky
housenky

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 17.109 (?), 17.8.2024 17:42
Zajímavé, já na rajčeti nikdy žádné škůdce neměl, zato nemocí... Ještě bych rád dodal k tomu krupobití, kdy mi zůstaly z rajčat jen omlacene kolíky, jako jsem se vyjádřil k cibulí vedle. Vše jsem zastřihl a čekal kdy se a kde objeví nějaký lístek, a z toho zaoestoval nový stromek. Nejlépe si s tím poradily coctail crush a rubilicious, skoro dvoumetrové rostliny.Crimson crush jsou zaprdle asi díky prvnímu vijanu, má velké plody nevěděl jsem že je to biftek. Dále překvapivě srdce od Vladimíra a Zlatava.tedy myslím že tyto odrůdy jsou vhodné pro horší podmínky. Obzvláště coctail crush, i když jsem nechutnal ještě, svou velikostí a tvrdostí bude určitě pro mne to pravé. Zrání začíná, dokonce na rizcich z různých druhů co jsem napichal mezi lilie už rostou druhé vijany.

host - 141.155 (?), 18.8.2024 20:44

Crimson Crush nejsou bifteky, jsou to velká rajčata. A u vás jsou Coctail Crush menší? Já jsem v sezoně nedovedla rozlišit jedno od druhého. Letos mám Moutain Magic a Naginu, konečně něco, co naroste menší, ale ne malinké.

Alternarii jsem stříkala na začátku července společně s okurkami a zatím rajčata dobrá. Mám i Pálavu, Dulcii a biftekovou Pavlínu, zatím vše v dobrém stavu.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1921) - 168.103 (?), 18.8.2024 21:59
Máte pravdu že moje vyjádření si lze vysvětlit tak, že Crimson Crush považuji za biftek. Ach ten češtin! Jinak ale příspěvek je především o rezistentním bifteku Rose Crush a Crimson Crush je zmíněn jen okrajově. Walter

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 158.138 (?), 18.8.2024 23:09

Ano, crimson není biftek, ale dle velikosti plodů mi tak připadá. I podle toho že další vijany a obecně celá rostlina je nějak zaprdena.Coctail crush mají velikost asi 5cm a začínají jít do barvy. Rubilicious je kolem 2-3 cm, tedy tyto odrůdy jsou krásně poznat mezi sebou, dle mně. Ne že bych je poznal obecně, ale kdyby se mi zamichali sazenice mezi sebou, bezpečné budu vědět. Waltre, to nebylo ani na vás, ale obecně.

crushe
crushe

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1921) - 168.103 (?), 19.8.2024 10:02
Jak už jsem psal o Černi rajčatové na Rose Crush ve skleníku, včerejší foto vlevo je Crimson Crush, vpravo Rose Crush. Do skleníku jsem je dal především proto, aby co nejdříve zakořenily a vytvořily zálistky-řízky, z kterých jsem pak namnožil další rostliny F1. Tento způsob vytvoření dostatečného množství další sadby z několika rostlin při vysoké nákupní ceně semínek mi připadá přijatelnější, než sběr semínek z plodú, kdy rostliny z hybridů F2 už nemusí mít vlastnosti F1. Walter.
CC x RC
CC x RC

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.54 (?), 20.8.2024 19:36

Vladimír

Biftek a dvě srdce
Biftek a dvě srdce
Rajčata k zavaření jako drť
Rajčata k zavaření jako drť
Rosa de Huesca
Rosa de Huesca
Rosa de Huesca řez
Rosa de Huesca řez
Pasta rajčata
Pasta rajčata
Pasta rajčata v řezu
Pasta rajčata v řezu
Ramallet des Figueral
Ramallet des Figueral
Ramallet des Figueral řez
Ramallet des Figueral řez
Re Umberto
Re Umberto

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 158.138 (?), 20.8.2024 20:17
Nádherné, jen těch cow tit jsem se lekl. Já mám zatím všechny srdce zelená.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.136 (?), 21.8.2024 18:17

Vladimír

Pienollo x LA 0417
Pienollo x LA 0417
Pienollo x LA 0417
Pienollo x LA 0417
Lucky Tiger
Lucky Tiger
Lucky Tiger
Lucky Tiger
Dikovinka
Dikovinka

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2874) - 208.138 (?), 21.8.2024 22:32

Ahoj Waltře, s tou Alternarií to zdaleka není žádná katastrofa. Dobrá zkušenost a varování, vlastně nic víc. Ostatní odolné odrůdy si vedou zdárně, začaly už konečně srpnově zrát, takže nedostatek rajčat i na rozdávání nehrozí. Totéž se dá říct i o mých cca 30 řízcích, které už také začaly dozrávat. Ještě ne houfně jako loni, ale to časem přijde. Viz foto, na kterém ale nejsou moc plody vidět. To druhé je pak foto řízků, pokusně vysazených 18. a 20.7. Ty už mají plody. Jsou to všechno Mountain Magiky. Ty taky vycházejí jako jedničky na dospělých rostlinách chuťově. Hned za nimi je Primabella. Z bifteků mám letos jen jednoho Honey Moona F1, chuťově obstál výborně, ale má slabší rezistenci a opět trpí suchou hnilobou (ale to nejspíš je moje chyba). A pak Vivagrande, což je standardní biftek 6 - 7 chutí, ale prokázal se jako velmi odolný i proti Alternarii. Pochází z německého projektu univerzity v Göttingenu. Budou semínka, není to hybrid. A ještě další dvě nové PhR nehybridní odrůdy. Obojí cherry: Sunviva (žlutá) a Rezi (červená). Celkově tedy už je k dispozici 8 OP plísniodolných odrůd.

Milan HP

15.8. Řízky z června
15.8. Řízky z června
15.8. Řízky vysazené 20. července
15.8. Řízky vysazené 20. července
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
MRAZUODOLNÉ TRUBKY31.10.2024
VÝPLŇ MEZI SCHODNICEMI31.10.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup29.10.2024
Železný kůň husqvarna15.10.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika