Příspěvky uživatele - KUKY

Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 9.3.2025
Stříká se, až když se první květy otevírají, tj. když se otevřelo zhruba 5 % květů. Po některých fungicidech mohou květy zreznout. Na úrodu to vliv nemá. Jen to nevypadá dobře.
Možem zmiešat mednaty fungicit a insekticit v jednom postreku?, 9.3.2025
To je otázka! Informací je minimum. Měď je reaktivní. Ale zkusil bych to. Směs bych okamžitě použil.
Nevzešel česnek, 6.3.2025
A ve stínu je také umrzlo.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 3.3.2025
No, myslím, že o nic nepřicházíme. Podobné či stejné nesmysly se dají koupit v Česku i na Slovensku. Večer postříkám, ráno můžu jíst😁.
Kadeřavost broskvoní 2025, 22.2.2025
Dnes zopakuji postřik mědí (Miedzian 350). A mohlo by to letos v předjaří stačit. Oteplení v příštích dnech bude výzvou k postřikům i ve vyšších polohách.
Otvory v trávníku a světle šedý trus, 11.2.2025
Nebo to jsou hovínka nějakého predátora, ptáka, savce. Možná plesnivá. A díry dělají žížaly.
Otvory v trávníku a světle šedý trus, 11.2.2025
Lído, takže tiplice? Já je znám z Orlických hor. Tyhle larvy se dostaly všude, kde bylo vlhko. Třeba do podmisek květináčů nebo do bazénku. Dospělých tiplic tam bylo mraky, jsou neškodné. Larvy mohou trávník poškodit. Nic proti nim není, ale na... celý příspěvek >
Počasí 2025, 10.2.2025
Nevysype, já jsem za něj rád. Zatím u nás (HK) běžné dřeviny spí. Probouzí se broskvoně, ale umírněně. Je únor a v únoru má být zima, i hodně mrazivá. Buďme za to rádi. Příroda se neprobudí předčasně, jako vloni. A jak to dopadlo vloni, přišlo brzy... celý příspěvek >
Otvory v trávníku a světle šedý trus, 10.2.2025 Obsahuje fotku
Larva tiplice tmavé. Podoba tam je. Žijí na loukách, je-li mírná zima, mohou vylézat.
Otvory v trávníku a světle šedý trus, 10.2.2025
A není to spíš nějaká larva? Třeba tiplice?
Kadeřavost broskvoní 2025, 4.2.2025
Jo, je to pravda. Ale dříve se na nějakou ochranu moc nedbalo a desítky let nic jiného na plíseň révy, než měď, nebylo. S postřikem našich pár stromů jednou za rok bych si nelámal hlavu. A proti kadeřavosti účinkuje vlastně jen měď. Kdo by nechtěl... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 2.2.2025
Dnes jsem stříkal broskvoň u známých a podruhé i tu doma (Hradec Králové). Miedzian Extra 350 SC z Polska, u nás není (mám ho z nějakého polského eshopu). Je tekutý a dobře se s ním pracuje. V této indikaci se používá 1% roztok (10 ml na 1 l vody).... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 27.1.2025
Dnes jsem koukal na lísky v HK a jehnědy se rozvolňují. Zatím malinko, ale viditelně. Lidé, bděte...
Kadeřavost broskvoní 2025, 26.1.2025
No, krása. Měděj (=mědí😀)se to tam modrá, za týden či dva bych dal opáčko. Ale raší to fest!
Kadeřavost broskvoní 2025, 25.1.2025
Dnes jsem koukal na svoji brosvoň a probouzí se! Během první poloviny února bude nutný postřik. Podle vlastních pozorování, zkušeností, AMETu. Vloni se mně postřik povedl, kadeřavost byla minimální. Bohužel mráz zničil 100 % plůdků. Broskvoň má... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika