Nejchutnější rajčata

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?)
9.2.2012 16:55

všem vám děkuji za ochotu odpovídat... právě jsem si donesla červené Idyll - 1 balíček od fy Gardenson a 1 od fy Nohel garden /porovnání klíčivosti/  a taky Zelenou zebru, takže od Harcfeuera ráda upustím, skleník mám celkem malý.

Ještě mi prosím řekněte, které z nich je dobré i na pole - mimo skleník. Loni jsem venku 450 m n.m. měla kromě Stupického i Býčí srdce, rychle chytlo plíseň, tak jsem vyhazovala  - ve skleníku bylo sice zdravé, obrovské, ale hodně pozdní...

a poslední dotaz - pěstování v pytlích - to se kořeny nepřehřívají? a z pytlů se dík horku neuvolňují žádné sajrajty?blush

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 224.35 (?), 29.12.2011 20:23

mozno nieco pre Mirka - Heirloom Tomatoes

tomas.olt - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (59) - 240.90 (?), 2.1.2012 23:17

Vítám všechny pěstitele v Novém roce. Přidám také něco ze svého soudku resp.  skleníku. Doporučuji zkusit zajímavou odrůdu "skvrnitý říman". Vyníkající rajče jak vzhledově tak i chuťově. Tedy alespoň mě velmi zaujalo a určitě budu letos pokračovat v jeho pěstování, jak ze semen tak i řízkováním.. smiley

rajče říman
rajče říman

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 3.1.2012 0:06

Já ho nemám ale zato asi pět jiných červených žíhaných odrůd. Jak jsem již uváděl dříve, tato rajčata vypadají lépe než chutnají a totálně mne zklamala. Možná je říman jiný ale já většinu těchto odrůd vyhodil. 

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 3.1.2012 7:18

musim dat svemu jmenovci za pravdu, zihane odrudy nejsou chutove nic extra, samozrejme krome zname Green Zebra...

host - 81.101 (?), 24.1.2012 0:10

U nás najchutnejší bol kríženec Stupické poľné ranné x Ildi. Veľkosť 2,5 - 3 cm, guľaté, farba trochu svetlejšia červená ako stupické, chuť medzi nimi. Vysieval som vlastné Ildi a už medzi semenáčikmi som zbadal niekoľko málo s ružovou stonkou, Ildi ju má bielu. Vysial som ešte viac semienok a zámerne vyberal tie krížence. Rok pred tým sme mali len Stupické a Ildi, najbližšia záhrada s paradajkami asi 1 km daleko. Takže pôvod 100 % istý. Listy boli tiež niečo medzi, ani nie typicky stupické, ani nie normálne paradajkové. Radovan

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?), 9.2.2012 12:43

Mám dotaz - rajče Harzfeuer F 1, fa Gardenson, přečetla jsem celou diskusi, ale na tuto odrůdu jsem nenarazila. Znáte ji někdo? Nebo jste již měli a pro jakoukoliv "nedobrotu" jste ji vyřadili? Děkuji za odpověď. Bydlím v malém městečku a tak tady jen s obdivem čtu...

stáhla jsem si i e-shop s prodejem Děvočky - byť jsem maturovala z ruštiny, sotva louskám azbuku... cena za balíček velká není, ale jak je to s poštovným? Za semena podnoží melounu, u nás, ze Sema,  jsem zaplatila necelou stovku, za poštovné a balné podstatně víc než za semínka...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 9.2.2012 14:04

Poštovné na estonském serveru činí cca stovku. Co se týče odrůdy Harzfeuer F1 tak tu jsem měl před třema rokama ale nějak mne nezaujala, již nevím proč ale nezaujala, ani již nevím zda je tyčková nebo keříčková (spíše tyčkové). Jejich semena se objevila jednou v tesku a tak jsem je prubnul. Vyzkoušejte, uvidíte.

Tohle by měl být Harzfeuer
Tohle by měl být Harzfeuer

host - 155.121 (?), 9.2.2012 15:36

Odrůda Harzfeuer F1 byla už za socíku, dobrá, ale asi už překonaná, tyčková. KUKY

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?), 9.2.2012 16:55

všem vám děkuji za ochotu odpovídat... právě jsem si donesla červené Idyll - 1 balíček od fy Gardenson a 1 od fy Nohel garden /porovnání klíčivosti/  a taky Zelenou zebru, takže od Harcfeuera ráda upustím, skleník mám celkem malý.

Ještě mi prosím řekněte, které z nich je dobré i na pole - mimo skleník. Loni jsem venku 450 m n.m. měla kromě Stupického i Býčí srdce, rychle chytlo plíseň, tak jsem vyhazovala  - ve skleníku bylo sice zdravé, obrovské, ale hodně pozdní...

a poslední dotaz - pěstování v pytlích - to se kořeny nepřehřívají? a z pytlů se dík horku neuvolňují žádné sajrajty?blush

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 9.2.2012 17:11

Na pole se hodí všechny vámi uvedené odrůdy. Idyll je hodně háklivé rajče na praskání, má tenkou ale přitom tuhou slupku. Pokud nechcete Harzfeuer zkoušet dak doporučuji Bejbino, to Vás nezklame. Z pěstování v pytlích nemějte strach, jde hlavně o to aby zemina nevyschla.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika