Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.35 (?), 29.12.2011 20:23
mozno nieco pre Mirka - Heirloom Tomatoes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.101 (?), 24.1.2012 0:10
U nás najchutnejší bol kríženec Stupické poľné ranné x Ildi. Veľkosť 2,5 - 3 cm, guľaté, farba trochu svetlejšia červená ako stupické, chuť medzi nimi. Vysieval som vlastné Ildi a už medzi semenáčikmi som zbadal niekoľko málo s ružovou stonkou, Ildi ju má bielu. Vysial som ešte viac semienok a zámerne vyberal tie krížence. Rok pred tým sme mali len Stupické a Ildi, najbližšia záhrada s paradajkami asi 1 km daleko. Takže pôvod 100 % istý. Listy boli tiež niečo medzi, ani nie typicky stupické, ani nie normálne paradajkové. Radovan
|
|
|
|
|
|
|
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?), 9.2.2012 12:43
Mám dotaz - rajče Harzfeuer F 1, fa Gardenson, přečetla jsem celou diskusi, ale na tuto odrůdu jsem nenarazila. Znáte ji někdo? Nebo jste již měli a pro jakoukoliv "nedobrotu" jste ji vyřadili? Děkuji za odpověď. Bydlím v malém městečku a tak tady jen s obdivem čtu...
stáhla jsem si i e-shop s prodejem Děvočky - byť jsem maturovala z ruštiny, sotva louskám azbuku... cena za balíček velká není, ale jak je to s poštovným? Za semena podnoží melounu, u nás, ze Sema, jsem zaplatila necelou stovku, za poštovné a balné podstatně víc než za semínka...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.121 (?), 9.2.2012 15:36
Odrůda Harzfeuer F1 byla už za socíku, dobrá, ale asi už překonaná, tyčková. KUKY
|
|
|
|
|
|
|
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?), 9.2.2012 16:55
všem vám děkuji za ochotu odpovídat... právě jsem si donesla červené Idyll - 1 balíček od fy Gardenson a 1 od fy Nohel garden /porovnání klíčivosti/ a taky Zelenou zebru, takže od Harcfeuera ráda upustím, skleník mám celkem malý.
Ještě mi prosím řekněte, které z nich je dobré i na pole - mimo skleník. Loni jsem venku 450 m n.m. měla kromě Stupického i Býčí srdce, rychle chytlo plíseň, tak jsem vyhazovala - ve skleníku bylo sice zdravé, obrovské, ale hodně pozdní...
a poslední dotaz - pěstování v pytlích - to se kořeny nepřehřívají? a z pytlů se dík horku neuvolňují žádné sajrajty?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|