Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
host - 5.149 (?) 24.11.2011 13:31
Není mi jasné, proč by u nás nemohla vyrůst rajčata na sušení.Pokud jde o chuť tak mně stačí když budou chutnat mně, Nemám snahu mít nejchutnější rajčata ani se necítím povolaný, abych bez jakéhokoliv porovnání hodnotil chutě vzorků, které neznám. Jinak nesouhlasím s tím,, že se zde někdo z nás (já určitě ne) snaží dělat nějaký druhák nebo něco jako. Jinak mohu říct, že často není obchod kriteriem úspěšnosti- jistě mám lepší rajčata než v obchodě, ale nemohu řít, že mám lepší rajčata než soused.Prostě diskuze je o výměně názorů často rozdílných,
Mr Big
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.149 (?), 23.11.2011 12:58
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6585) - 147.107 (?), 23.11.2011 16:27
Neměl bych kazit všeobecné nadšení těch, kteří ujíždějí na sušených rajčatech, ale mám trochu jiný názor. Ovlivněn diskusí jsem si koupil v hypermarketu vaničku "volně ložených" sušených rajčat. Po zemi původu jsem se nepídil. Vypadají jako ta na videu, podlouhlé dvě poloviny. Mezi nimi sem tam jakási bílá semínka, asi pinie. Jsou výborná, mají lehce česnekovou slanokyselou chuť, ňamka. Na rozdíl od těch ve skleničce, ta jsou jaksi nijaká. Když uvážím, že mi na Vysočině rajčata stěží dozrají, natož aby uschla a kdybych je sušil v sušičce, stejně to nebude ono a padne na to výplata. Rajče podobného typu uzraje jen na břeclavsku, možná v polabí a to ještě jen občas. Tedy to kilo, nebo dvě, která teoreticky můžem zkonzumovat za zimu si klidně koupím. Kvalita mě plně uspokojuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.149 (?), 23.11.2011 23:00
Mám pocit, že jste nepochopil, že jste na diskuzních stránkách hobby zahrada. Opravdu jde plno věcí koupit a ještě v lepší kvalitě.Proč rybář chytá ryby, když si může koupit lososa?Proč turista leze na nějakou horu, když tam jede lanovka? A tak bych mihl pokračovat. Ale ten pocit... asi v supermarketu nekoupíte. Jak já nepochopím rybáře, tak vy možná nepochopíte mě. Mějte se.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.149 (?), 24.11.2011 13:31
Není mi jasné, proč by u nás nemohla vyrůst rajčata na sušení.Pokud jde o chuť tak mně stačí když budou chutnat mně, Nemám snahu mít nejchutnější rajčata ani se necítím povolaný, abych bez jakéhokoliv porovnání hodnotil chutě vzorků, které neznám. Jinak nesouhlasím s tím,, že se zde někdo z nás (já určitě ne) snaží dělat nějaký druhák nebo něco jako. Jinak mohu říct, že často není obchod kriteriem úspěšnosti- jistě mám lepší rajčata než v obchodě, ale nemohu řít, že mám lepší rajčata než soused.Prostě diskuze je o výměně názorů často rozdílných,
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.167 (?), 25.11.2011 17:20
Ta odrůda kaspar není česká? Tak jí asi tady nekoupím?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.35 (?), 29.12.2011 19:56
poznate tieto sorty?
Kukurica Jahodová (prazelenina: Zea)
Mrkva Extra Červená (prazelenina: Daucus carota)
Mrkva Kozmická Fialová (prazelenina: Daucus carota)
Paradajka Brandywine (prazelenina: Solanum)
Paradajka Cherokee (prazelenina: Solanum)
Paradajka Čierny Krim (prazelenina: Solanum)
Paradajka Zelená Zebra (prazelenina: Solanum)
Reďkovka Talianska (prazelenina: Raphanus)
Reďkovka Zlatá (prazelenina: Raphanus)
vraj prapovodne... alebo je to len marketingovy trik?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|