Špičaté zelí
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?) 13.11.2021 16:46
Pěkné zelíčko. Ten Murdoc je opravdu vynikající odrůda. Mám jich na záhonu ještě pět a taky se zdá, že ještě rostou. Udělal jsem marinované zelí bez zavařování, tak jsem zvědav, jaké bude. Zelný salát s paprikami a mrkví je výborný a rychle mizí. Taky bez zavařování. Nemáš nějaký nápad, jak uchovat kapustu?
Jen ale otázka: kde bydlíš, že u vás vykouklo slunce? Já už jsem slunce neviděl nejmíň 4 dny. Tady je to jak pod duchnou a nahoře je všechno v mracích a hnusně mokré. Ale ještě tam stále nemrzlo. Včera jsem tam jel plný odhodlání pracovat, hlavně rýt, ale rychle jsem naložil zeleninu do auta a udělal čelem vzad. To prostě nešlo. A dneska je to počasí stejné.
Milan HP
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 18.10.2021 19:38
Waltře, dělám s tím rozdáváním, co můžu. Přeci jen se mi to ale nechce rozdávat kolemjdoucím. Nakonec jsme udělali salát - čelamádu za studena. Ze 4 kil, tedy asi 10% toho, co jsem vypěstoval. Dal jsem asi 30 sazenic - ne všechny se vyvedly. A to je tak na dva roky, pokud to vydrží. No nic, tohle nejsou tak nepříjemné starosti. Však ona se nějaká obdarovaná oběť ještě najde.
Vždycky toho zaseju či zasadím moc: buď mám velký voči nebo jsem pesimista a počítám s velkým "odpadem". Spíš to druhý. A pak jsem v šoku, když se urodí.
Zajímavé je, že 4 kontrolní sazenice, co se nevešly pod netkanku, rostou normálně a nepraskají. Jsou sice trochu prožrané, ale vnitřky se zdají být jsoucí. Prostě molice mi nechtěně urychlily zelí i kapustu. Příští rok 10 a dost. A kedlubny jsou větší ty z venku než zpod netkanky. Takže ty už vůbec nebudu chránit, kromě občasného omytí vajíček molic alpou. To jim bohatě stačí.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 19.10.2021 19:55
Díky. Už jsem vyhledal recept. Pyrosiřičitan mě neděsí: ve mně té chemie koluje tolik, že jeden konzervant navíc nehraje roli. A furt ještě žiju, tak co.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2879) - 208.138 (?), 13.11.2021 16:46
Pěkné zelíčko. Ten Murdoc je opravdu vynikající odrůda. Mám jich na záhonu ještě pět a taky se zdá, že ještě rostou. Udělal jsem marinované zelí bez zavařování, tak jsem zvědav, jaké bude. Zelný salát s paprikami a mrkví je výborný a rychle mizí. Taky bez zavařování. Nemáš nějaký nápad, jak uchovat kapustu?
Jen ale otázka: kde bydlíš, že u vás vykouklo slunce? Já už jsem slunce neviděl nejmíň 4 dny. Tady je to jak pod duchnou a nahoře je všechno v mracích a hnusně mokré. Ale ještě tam stále nemrzlo. Včera jsem tam jel plný odhodlání pracovat, hlavně rýt, ale rychle jsem naložil zeleninu do auta a udělal čelem vzad. To prostě nešlo. A dneska je to počasí stejné.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|