Co Vaše réva? (rok 2011)

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
12.6.2011 6:46

Ještě k té Afroditě. Tato tříletá sazenice doposud nekvetla a k dnešnímu dni dosáhl její letorost (včetně kmínku) již čtyřmetrové délky. Jak postupovat dál? Roste stále, nějaké zálistky jsem vylomil,  a já mám obavy že doroste mega rozměrů, zase na druhou stranu je teprve začátek června. Patrně je to i tím nekvetením, rostlina tím pádem žene jen do zeleného. Díky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 5.6.2011 7:59

Jen včera přišly dvě bouřky, jeden liják kolem čtvrté odpoledne a za tři hodiny další. Teď je nádherně, 20°C a já půjdu na zahradu zopakovat postřiky aby mi je zase odpoledne liják umyl, když chci vyvázat a vylámat rajčata tak chodím v blatě, ve sklepě mi od loňského ledna čerpadlo snižuje hladinu spodní vody. Nezbyde asi nic jiného než koupit postřiky proti plísni a vzít všechno šmahem, révu, rajčata, melouny, stromky i okurky, nezapomenout na tortální herbicid (otočíte se na deset minut k záhonku a už tam roste plevel), modré granule proti slimákům (doposud jich moc nebylo, spíše ti klasičtí domácí). A to mohu být rád že zahrade neplave pod vodou jako vloni v tuto dobu.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 10.6.2011 21:21

Další napadenou odrůdou je Ustojčivyj Dokučaevoj, jde rovněž o slabší nízkou sazenici, ostatní se zatím drží a rostou jako z vody. Oproti minulému týdnu se ochladilo, fouká každý den vítr, dusno a vlhkost polevily. Přidávám pár aktuálních snímků.

Veliký Bílý
Veliký Bílý
Čtyřmetrová tříletá Afrodita je bez květenství
Čtyřmetrová tříletá Afrodita je bez květenství
Arkadia
Arkadia
Neznámá bílá odrůda koupená jako Vostorg.
Neznámá bílá odrůda koupená jako Vostorg.
Pokud jsem to nedomotal tak by toto měl být Vostorg
Pokud jsem to nedomotal tak by toto měl být Vostorg
Kodrjanka
Kodrjanka
Červená chrupka
Červená chrupka

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 10.6.2011 21:45

moc pekne Mirku! mne prave kvete jedna neznama, nikdo nevi co je zač, jen vím, že je citliva na houb.choroby, hned jak uplne odkvete tak ji vezmu na per.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 11.6.2011 12:44
Vostorg Krasnyj se přidal k napadeným plísní révovou, bohužel. Opravuji na Vostorg Muskatnyj! VK je zatím óká.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 12.6.2011 6:46

Ještě k té Afroditě. Tato tříletá sazenice doposud nekvetla a k dnešnímu dni dosáhl její letorost (včetně kmínku) již čtyřmetrové délky. Jak postupovat dál? Roste stále, nějaké zálistky jsem vylomil,  a já mám obavy že doroste mega rozměrů, zase na druhou stranu je teprve začátek června. Patrně je to i tím nekvetením, rostlina tím pádem žene jen do zeleného. Díky.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 12.6.2011 8:19

takze jeste nema zapestovany kminek?-to vzdycky zmrzla? asi bych zastipl, at vyzraje maximalne bych prihnojil draslem-pokud se nechce potvora zapestovat, jaky bude jeji tvar-na pergolu, rynsko-hes.?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 12.6.2011 8:36

Právě že kmínek už má a ani nevymrzá, raší vždy jako první a roste jako "buřina". Na radu pana Knížka jsem nechal dva výhony a jeden i zalomil aby réva vyhnala do "vlků" kde by mohla založit na květ, bohužel žádný květ ani po provedení. Očekával jsem letos první květy které by byly na letorostech z třetího dřeva. Co se týče tvaru tak mám představu že bude jeden výhon na oblouku a z něj nějaké čtyři letorosty do strany na kterých by visely hrozny jako "kráva" . Moc místa tam není ale je to na jižní straně baráku.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 25.6.2011 15:25

Dnes jsem zlikvidoval jeden keř čtyřleté Pannonie, byla na drátěnce a na jaře přemrzla takže neměla ještě žádný květ. Přestože již byla 2x stříkána tak napadení bylo hodně velké, další důvod byl aby se nemoc nepřenesla na sousedící AT-6-3-SK kterou jsem vysadil vloni. Druhá sazenice Pannonie je o pár metrů dále ale je na pergole, byla ošetřena, plíseň na ní zatím není a dokonce má tři hrozny. Druhou nejnapadenější je odrůda Velika, tam postřik snad taky zabírá. Dnes jsem zakoupil Quadris na ošetření ale fučí a fučí...

Pannonia +
Pannonia +

vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 25.6.2011 16:36

Pannonii jsem letos také vyřadil, resp. přeočkoval. Předminulou zimu vymrzla a na tažni nevyrašilo žádné hlavní očko, takže na 6-ti letém keři byl jen jeden malý hrozen. Plíseň se na ní vyskytla jen jednou, a to na keři, který jsem pěstoval v květináči, kdy při letní bouřce ho převrátil vítr a několik hodin ležel v 15cm hluboké kaluži vody. Pak jsem na ní našel jednu skvrnu. VJK

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 25.6.2011 19:44
Ani já s ní do budoucna nepočítám. Její místo na pergole zaujme kiwi Hayward které jsem letos (opětovně po loňském neůspěchu) nově vysadil. Pannonii jsem sázel v době kdy jsem o současných zdrojích stolní révy neměl potuchy. Jsem zvědavý jaké budou hrozny.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz