Co Vaše réva? (rok 2011)
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.203 (?) 23.4.2011 7:27
Nepodařilo se mi ty obrázky vložit zároveň...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.203 (?), 24.4.2011 17:27
Děkuji Vám Mirku, takže nechám jen dvě horní očka a ostatní vylámu.A po zmrzlých mám vylomit i to druhé a nechat jen jeden? Díky Zdenek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.203 (?), 24.4.2011 18:39
Rozumím, ještě jednou díky.Zdenek
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.55 (?), 25.4.2011 21:34
Zdravím Vás Mirku! Skúsenosti s Afroditou nemám, ale objednávam ju spolu s Evou u p. Knížka. Myslím si, že veľkoplodých bezsemenných odrôd pre naše podmienky nie je veľa na výber. Navyše ak sú augustové a s chrumkavou dužninou. Vlani som si naočkoval do sorty Delaware Karmakod a Loru. KMK raší, ale Lora-chuťovo veľmi vychválená asi vymrzla, neraší. Dúfam, že Afrodita bude o trocha otužilejší. Ak Vám Afrodita nekvitne, nie je vylúčené, že Vám predali inú sortu. V minulosti som kupoval v Droždíne Ametyst, Rheu, Pomarančovú, Rúbanku, Diamant a Kerťanku. Po 3 rokoch sa ukázalo, že Kerťanka a Diamant boli niečo iné, podradné. To je bežná prax, predávajúci často netuší, čo predáva. Pánovi Zdenkovi by som poradil v súlade s Vami, aby, ak už nie je neskoro, nevylamoval najspodnejšie púčiky. Minuloročné drevo je dosť silné, takže rovné úseky by som zachoval. Na prvej snímke by som nechal najvrchnejší a najspodnejší púčik, na druhej snímke by som nechal druhý odshora a najspodnejší, ostatné narašené očká možno vylomiť. Majte sa pekne. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.55 (?), 25.4.2011 23:14
Já myslím, že hnojenie Kristalonom nemôže ovplyvniť začiatok kvitnutia či rodivosti. To je dané geneticky u každej novej sorty. Často v popise odrody píšu napr. že rodí už druhým rokom apod. Niektoré stopové prvky, napr. molybden ovplyvňujú kvalitu odkvitania a mieru spŕchavania súkvetí, ale že by ich deficít spôsobil oddialenie nástupu rodivosti, o tom som zatiaľ nečítal. Tiež som zvedavý, čo za odrodu Vám nabudúci rok pod menom Afrodita zarodí. Podobný problém mám u nekvitnúcich jabloní, ale to sú už staršie stromy, takže pravdepodobne pôjde o nevyváženosť niektorých makroprvkov. Na druhej strane keď už človek ide do korún či do viniča so striekačkou, je dobré vždy pridať aj listové hnojivo s obsahom Mg, Fe, Co, Mn, B atď. Tým sa nič nepokazí. Paľo P.S. Afroditu máte tiež od p.Kn... a?
|
|
|
|
|
|
|
host - 133.163 (?), 26.4.2011 13:02
Ano, také. Ještě mne napadla jedna věc, zkusím se pořádně podívat odkud réví raší. Nedejbože aby to bylo pod místem roubování - z podnože (nemyslím že tomu tak bude ale ověřím to).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|