Rajčata 2024
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 8.9.2024 7:17
Jak udržet porost ještě par týdnu? Nevymýšlet nesmysly, nebýt nenažraný. Rostliny jsou jako lidi. Já si nemyslím, že když začnu užívat v 70 letech Geriavit (doplněk stravy)tak se dožiju 100 let.Rajčata jsme stříkali proti plísní jednou a to s bramborama. To je tak dávno, ze to nespočítám. Preventivně a ve skleníku nikdy. Nejvíc škody udělaly kroupy. To připomínají plody s jizvama a různé zlomeniny. Rajcat máme dost a ruznych velikosti.Nejoblibenejsi jsou velká rajcata jak na zpracování tak třeba k snídani a do salátu. Ty mrnavé máme taky, ale jak má tvrdou slupku i když je zralé prohrává. Vím, ze někdo to má opačně, tak jsou spokojeni všichni. Jak začnou hnednout a je jedno jestli je září nebo říjen jdou ven. Na zalévání zbyde paprika, celer, jahody, ta mrkev co jsem dal do těch vajickovych plat(už nikdy), dýně a hrách jako zelené hnojení. Nejvíc jako zelené hnojení jsem obdivoval hořčici Tu jsem dal po bramborach a ta vyjela společně s řepkou a hrachem do metru. Už jsem rozrezal na kousky krovinorezem. Orat je brzo, tak je tam mulč. Škoda, když mě to začíná bavit, tak ubývají sily. To, co dřív jsem chtěl rychle zalit hadici, dneska zalivam konvi ze sudu, voda je tepla, proste stále věci děláme jinak.Jine myšlení. Nejsem líný na krok.Vsechno se mění, dříve pod stromem spadaná jablka, dnes ani jedno.Orech ani jeden, liskačů bude dost, Padá listi ze stromu atd.Dneska radio, reportáž z palenice, Není co pálit, mladí nechtějí sbírat plody ze země.Pak cena 210 Kč / l.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 8.9.2024 9:09
Na vašich fotkách, pane Waltře, je vidět, že tu sezónu o těch pár týdnů ještě s klidem protáhnete. Blahopřeju. Neuvažoval jsem o těchto odrůdách, i když ten Coctail Crush špatný nebyl a osivo tady mám, takže jsem ho mohl vyset, ale nevysel, a protože tak výrazně převyšuje v rajčatové chuti Gardenberry ty ostatní červené odrůdy, tak jsem příští rok chtěl vyset už jen Gardenberry a Goldkrone. Porost Gardenberry je na tom v současné době zdravotně nejlépe, i když napadené listy také přibývají. Plody této odrůdy prakticky nepraskají, jsou pevné, při skladování v několika vrstvách neměknou ani po několika dnech na chodbě. Nedivím se, že je osivo tak drahé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 10.9.2024 9:28
Paní Bláža se 25.6.2024 ptala, jestli lze sázet rajčata.Jestli není pozdě. Názory byly různé. Tak by vaše rajčata by možná vypadaly dnes.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.155 (?), 10.9.2024 11:58
Jestli dáváte přednost tužším plodům, tak z plísniodolných je ještě Nagina. Máti jí vyčítala tužší slupku a teď je to jediné rajče, které ještě slušně vypadá a plodí. Přitom měla i MoutainMagic a Crimson Crush. plus ještě další neodolné odrůdy. Jitka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|