Rajčata 2023



                     
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3292) - 63.126 (?) 
12.4.2023 8:36

Milane, nevím jestli jsem už zde dával, které odrůdy mám nachystané do těch dvou studených pařenišť. Všechno jsou to velmi rané odrůdy, některé jsem již pěstoval, některé budou pro mne novinka. Většinou jsou to odrůdy ruské a běloruské, semena mám od Andreje z Minsku. Do hlubokého dám ty nejvytáhlejší sazenic (55 cm - 48 cm).

Hluboké pařeniště: Lyana 2x, Lyana Rozovaya, Bezrassadnyi, Forest Fire, Zolotse, EM Champion, Krainy Sever, Siletz, Severok, Sarayev M22, Nizhegorodskiy Kudyablik.

Studený rám: Lyana Rozovaya, EM Champion, Severok, Sophie´s choice, Forest Fire, Siletz, Beaverodger Slicer, Betalux 2x, Sanka a pro zbývajících 8 (Urbikany, Vspyschka 2X,, Kermerovets, Sarayev Shtambovyi, Nizhegorodskiy Kudyablik, Sarayev Gruntovyi, Sarayev M22) mám ještě 5 míst Až na zahradě budu muset rozhodnou, které ne, případně kam ty zbylé dát.

        Vladiímíér

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2845) - 208.138 (?), 12.4.2023 14:26

Ano, Andreje znám. Díky. Jen tak mimochodem, které z těch loňských si vedly nejlépe? Sarayev Shtambovyi? Ten už přece měl plody, když jsi ho tam dával. Vzpomínám na Tvůj snímek.

Milan

                     
host - 61.184 (?), 12.4.2023 18:33

Sarayev Shtambovyi a Vspyschka jsou dvě determinantní rajčata, která nasazují plody už za sedmým listem. Jsou to opravdu trpaslíci, ale s tou úrodou je to pochopitelně horší. Mně se asi nejvíc líbí EM Champion a také chuťově výborná Lyana Rozovaya.

           Vladimír

                     
Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 12.4.2023 9:25
Pánové, já měl dnes ve skleníku -1 pod nulou a v koruně stromu -3. Já aktuálně otužuju jedno hnízdo salátovek a dám je tam kolem 15. dubna a když se nepodaří druhé hnízdo mám doma v květináči v záloze. Přesazoval jsem taky třetí hnízdo do většího květináče, chci ho nechat plodit na balkoně, už je to nějaký ten den. Bral jsem zeminu z venku nepočkal jsem dost dlouho až se pořádně v kotelně prohřeje a nějak okurčičky trucujou... Kromě jednoho Spenceru, který bude plodit v konteineru mám rajčata zatím ve velikosti, kdy do skleníku nechvátají, ale mám jich pár navíc tak tam taky něco zkusím dát. Akorát škoda, že mi nikdo z mudrců neporadil, jak omezit to praskání stonků při přesazování sazenic okurek na záhon ven.
                     
host - 63.126 (?), 12.4.2023 11:39

Snad na to přijdete sám a dáte nám vědět co s tím. Pro mne to bude už zbytečné, okurky už nebudu pěstovat a s cuketami tento problém nemám, ale rád si počtu. Držím palce.

           Vladimír

                     
Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 12.4.2023 16:56
Ano cukety jsou OK, je škoda, že se to tu od poradenství dost vzdálilo. Ono je to vidět i na reklamách, které se zde vyskytují. Dříve to bylo více o zahradě. Dnes pořád jen fotky nějakých nácků z druhé světové (tato fotka byla roky utajena) a nějakej fake o zvyšování a přepočítávání důchodů... Takže kdo by si zde reklamu objednával, když to vidí...? Jedině co zde trochu funguje jsou diskuse o rajčatech (až na ty hádky) a merunkách, případně jiných ovocných stromech. Dnes jsem dal první pokusné skokany do skleníku. Jde o dvě nedomrlé okurky. Uvidím zda je změna prostředí vyléčí a pak budu pokračovat klidně i s rajčatama.
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2845) - 208.138 (?), 13.4.2023 22:17

S tím "poradenstvím" je to jasné: pokud poradce nezná detailně podmínky, bere na sebe vysoké riziko špatné rady. O trollech pak nebudu ani psát. Ale tohle beru jako pozitivní, protože stále víc a víc zahrádkářů si uvědomuje, že nejchytřejší hlava je na konci jejich krku.wink

Udělám to jinak: tipnu si na základě předpovědi počasí. Ty okurky ve skleníku nejspíš přežijí, ale rozhodně nebudou urychlené, dost pravděpodobně naopak. A pokud byly už při přesazování "nedomrlé", je jejich šance na přežití o dost nižší. Ale nejspíš to nebude žádná velká škoda. Okurky jsou na teplotu půdy i vzduchu ještě náročnější než rajčata. Jistou šanci vidím v zalévání hodně teplou vodou a doširoka.

No a s tím praskáním stonků nemám vůbec žádnou zkušenost. Všechny moje chyby ve vysazování sazenic okurek tam nahoru byly potrestány trestem smrti. Okurkám, naštěstí ne mně. Já jen dostal pár facek od své pravé ruky před zrcadlem.laugh

Milan HP

                     
Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 14.4.2023 8:38

Pane Milane líbí se mi jak to berete přímo osudově. :-) Fackovat se máte nechat od někoho jiného, aby vám pak zuby zaplatil. :-D Jinak máte pravdu, že to ovlažování teplou vodou by kde kdo potřeboval... (Postřižiny)

                     
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3292) - 61.109 (?), 29.4.2023 17:44

 Dnes jsem začal otužovat sazenice tyčkových rajčat. 70 jsem jich dal na lodžii a asi je tam nechám až do výsadby, někdy okolo 15.května. Budou tam muset vydržet, protože zahrada na ně není připravená. Dalších dvacet  (těch menších) zatím zůstane v bytě za oknem, doufám že trochu doženou ty na lodžii.

Pokud jde o odrůdy, tak jsou to tyto: Tundra, Brad´s Black Heart, Kukla´s Portuguese Heart, Fresa, Alice, Russian Orange 117,  Reinhard´s Chocolate Heart, Wes, Kosovo, Mayo´s Delight, Rosa Aragon,  Zamorano,  Salobre, Rosao de Ayerbe, Gigante Castilla, Rosado Zapaton, Rosa Melilerd,, Gordo de Patones, Corazon Pelegrino, Negro Estrela, Opalka, Gilbertie, Cherokee Jumbo, Mountaineer Pride, Mikado, Noire de Crimée, Start F1, Bejbino F1, Ildi, Blumko, Genaro F1, Dikovinka, Odat F1, Philovita F1, Aprikola F1, Green Bee F1, Datlo, Ramallet Pequenito Mallorquin, Goldkrone, Zlatava a různá rajčata podobná nebo F2 Kumato, Grape Mini Kumato, Mini Kumato, Pera Baby Kumato, Cherry Pera Kumato, Cherry Kumato, Zebra Pera Sol,

           Vladimír

Sazenice
Sazenice
                     
Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 29.4.2023 20:39
Taková obrovská kolekce odrůd které vůbec převážně neznám a moc pěkné sazenice! Já už mám dnes všechna místa ve skleníku určená pro rajčata vysazena, a kromě hnízda salátovek tam mám už i cuketu. Celkově to nakonec bude i s venkovními 20 kusů a i to je moc. Přihnojoval jsem menší rajčata z posledního výsevu umělým hnojivem a jedna ta granulka byla taková větší. Rajče už trucuje svinuje listy a okraje jsou oschlé, před chvilkou jsem ho přesazoval do nové zeminy. Letos pěstuju Slávu Porýní, nějakou Startku a pak dvě odrůdy které nezám jménem a ani původem a osivo si množím sám. Spencer za oknem konečně zakládá na květ. Salátovky zatím nejlépe rostou na balkoně, skleník a maličký přeník jsou na tom stejně. Ale květy je vidět na všech stanovištích. Letos čarodějnice pálit nebudu, nechci si nachladit místo po vytrženém zubu.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika