Obo, debaty o oblíbenosti odrůd rajčat jsou velice populární. I tady je vlákno "Nejchutnější rajčata". Je dlouhé jako cesta na Měsíc, ale i když si ho pročtete do posledního písmenka, moudřejší nebudete. Na Tomatoville rozjeli podobné téma a tam to limitovali počtem 3 top rajčat. Odpovědělo docela hodně lidí, ale málokteré rajče se tam objeví dvakrát či dokonce víckrát. Start se tam objevila 2x - ode mne a od Vladimíra.
Naopak Vilmu jsem ze svého seznamu vyřadil pro nízkou odolnost vůči chorobám.
Šlechtění rajčat v poslední době nabylo takových rozměrů, že co zahrádkář, to jiný seznam. Při těch počtech typů, barev a odrůd ani není divu. Také tam vznikla diskuze, ze které jasně vyplynulo, že při popisu chutí používáme podobná slova, ale představujeme si pod nimi trochu jiné pojmy. A o subjektivních preferencích a místních podmínkách už ani nemá cenu psát.
Napadlo mne otočit to naruby a asi hned to vlákno založím: "Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci." Jako varování před plýtváním časem a energií. Mohlo by se to taky jmenovat "Největší propadáky." No a samozřejmě zdůvodnění. Jdu na to.
Milan HP