Nejchutnější rajčata



host - 27.66 (?)
23.11.2011 5:38

Velmi dobré je rajče Spencer. Policino je také dobré, ale hodně praská.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 27.66 (?), 23.11.2011 5:38

Velmi dobré je rajče Spencer. Policino je také dobré, ale hodně praská.

                     
host - 5.149 (?), 23.11.2011 7:09

Pollicino, Bejbino,Spencer, atd. jsou všechno takoví mrňousi. Doporučuji doplnit nějakým takovým normálně velkým rajčetem (já preferuji Start F1), které lze použít na chleba, na salát atp. Pokud jde o praskání Pollicina tak jich 90% sním na zahradě přímo ze stromků a chutnají mně i prasklé a méně vybarbvené. Naopak se zralostí jsem měl loni problém u Bejbina. Moc mně na zahradě nechutnalo i když bylo vybarvené a tak jsem je otrhal a udělal z nich protlak- výsledek nic moc. Letos jsem to dělal tak, že jsem červené plody otrhal a nechal dozrát několik dnů v místnosti- nemělo to chybu. Následně jsem se z informací Semo dočetl, že Bejbino je rajče z okruhu LSM-brzy se vybarví, dlouho zůstává tvrdé a skladovate/lné, ale na rozdíl od v obchodech prodávaných LSL chuťově ještě dozraje. Možná má někdo jiné zkušenosti.

           Mr Big

                     
AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 22.11.2011 20:13
to tedy je... taky asi začnu se sušením..letos jsem sušila, co jsem měla k dispozici, a bylo to celkem dobré.až seženu odrůdy k sušení, bude to fajn..
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 22.11.2011 20:23

Já vyzkouším i sušení na slunci (pokud nějaké bude) na síťových roštech, jen mám obavy že na rajčata půjdou takové ty lesklé muchy. Možná bude lepší umístit je pod nějaké síto ale aby zase nebránilo slunci, na noc samozřejmě uschovat domů kvůli noční vlhkosti. Na tom videu se suší San Marzano.

                     
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4606) - 38.136 (?), 22.11.2011 20:24

Hodně chutné je Pollicino a velmi dobré je i Bejbino.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 22.11.2011 20:28

Bejbino je výborné, Pollicino hodně praská, dále doporučuji Ildi.

                     
host - 160.145 (?), 23.11.2011 1:02

Děkuji za odpovědi. Ještě jsem nikdy rajčata nepěstovala, bydlíme v domku teprve necelé 2 roky.

Pročítala jsem si tady celou diskusi o rajčatech a zaujalo mě sušení rajčat, nikdy jsem o tom neslyšela. Jak dlouho se taková rajčata dají skladovat a jakým způsobem se dále kuchyňsky upravují? Moc děkuji za odpovědi.

                     
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4606) - 38.136 (?), 30.11.2011 17:15

Já jsem měl letos Pollicino poprvé a nepraskalo. Bejbino bych chuťově zařadil na druhé místo po Polllicinu.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 30.11.2011 17:36
Letos bylo docela sucho, u nás lilo tři týdny na přelomu prázdnin a v té době to plody odskákaly.
                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (803) - 199.25 (?), 30.11.2011 23:15

Mám stejné chuťové buňky jako Kuky. Ale, sklizená zelená rajčata mně letos sice krásně červenají avšak jsou stále poměrně tvrdá. Rozhodl jsem se v příští sezoně nepěstovat již Beefmaster, protože se v plodech na pohled pěkných vyskytla černá vnitřní hniloba. Při jejich velikosti je neekonomické tolik vypěstované hmoty vyhodit. Chtěl bych pěstovat také rajče s typickou rajčatovou chutí a vůní rozemnutého rajčatového listu. Taková rajská jablíčka s trochu drsnou chutí rostly asi jen v ráji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika