Nejchutnější rajčata

host - 44.46 (?)
9.10.2011 23:05
Edit: odpověď jsem si přečetl o několik příspěvků výše, nějak jsem to přehlédl. Pardon.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 32.26 (?), 18.9.2011 11:16

Principe jsou tyckova? behem zimy bude cas a tak budu zkoumat a netu jine tyckove odrudy co nepraskaji a nemaji velke plody, tato se mi jevi jako dobra

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 18.9.2011 12:05

Ne, tato odrůda je keříčková a je podobně úrodná jako Děvočka, nedosahuje však kvality soudečkových odrůd. Určitě není problém ji vyvázat jako tyčkovou.

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 19.9.2011 4:44

I u nás na Vysočině s letošní úroda rajčat vydařila nadmíru. Letos poprvé nepěstuji jako hlavní odrůdu univerzální rajčata typu Tornáda, ale pěstuji zvláště odrůdy na přímý konzum a dále jiné na zpracování. Dokonce mi venju dozrálo i San Marzano a na poli dozrály "bezúdržbové" Šejky, které nikdo nezaléval, nevyvazoval... Z chuťových rajčat považuji za nejlepší 4 odrůdy. Letos mám poprvé Sladkaju děvočku, pro někoho je až moc sladká, lze vyvazovat jako tyčkovou na více výhonů, dorostla mi 2 m, je velmi plodná. Zlatým standardem je Bejbino. Letos dobře vyšlo i Pollicino ani nepraskalo, velmi chutné je stále Stupické, ale má slabý růst a bídnou plodnost. Plíseň letos nebyla problémem, nemám ji venku ani na rajčatech, která byla postříkána jen na začátku sezony. Po večerech zpracovávám úrodu.   Jiřina  

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 8.10.2011 8:02

Rajčatová sezona skončila a to co zůstalo na keřích je již jen torzo bez chuti. Jelikož jsem nalezl zalíbení v malých a soudkových odrůdách, tak jsem začal již objednávat na další rok. Upustím, až na vyjímky, od velkých a barevných odrůd  (z nich nechám fakt jen klasiku) o to více se budu věnovat  "drobotině" a odrůdám na pečení a sušení. Přikládám přebaly tří odrůd které mi včera dorazily z Estonska (v neděli objednáno, v pondělí zaplaceno Pay-Palem, v pátek byl balíček na poště).

Finik Krasnyj
Finik Krasnyj
Nastja - Slastena
Nastja - Slastena
Samocvet Izumrudnyj
Samocvet Izumrudnyj

host - 44.46 (?), 9.10.2011 22:51
Nechal jsem se inspirovat a objednal z Anglie Tomato Berry Garden. Máte prosím nějaké zkušenosti s F1 v dalších generacích? Na netu jsem se dočetl, že odrůdy F1 jsou výnosné a kvalitní pouze v první generaci. Budu pěstovat první sezónu a zatím mám vybrané samé heirloom odrůdy a tuto jednu F1. Děkuji za odpověď Petr

host - 44.46 (?), 9.10.2011 23:05
Edit: odpověď jsem si přečetl o několik příspěvků výše, nějak jsem to přehlédl. Pardon.

host - 89.29 (?), 11.11.2011 21:25

Můžete prosím napsat, proč objednáváte semena ze zahraničí? Já vždycky sázela jen naše odrůdy. Nyní jsem v důchodu a zahrádce a pěstování se chci věnovat ve větší míře, tak pročítám rady zkušených. Odrůdy v jiných zemích jsou přece vyšlechtěny v jíných podmínkách. To vůbec nevadí? V dalších letech pak sázíte již vlastní semena? Děkuji za odpověď.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 12.11.2011 16:14
V zahraničním sortimentu si mohu vybírat dle vlastní představy a chuti, a v porovnáním s domácím je xxxkrát bohatější. V tuzemsku je sortiment dosti omezený, samozřejmě i zde jsou odrůdy na které nedám dopustit, a co se týče původu odrůd tak to zase až tak moc neřeším, to za mne vyřeší jen a jen počasí. Vemte za příklad San Marzano, je původem z Itálie a u nás je v prodeji jako pozdní odrůda. Pokud chci odrůdu tohoto typu tak si vyberu v zahraničí z x dalších a sklízím odrůdy tohoto typu jako velmi ranné. Semena vybírám jen pokud není odrůda ke koupi nebo o ni projevili zájem známí (s upozorněním na F1!!!). Např. odrůdy s malými soudkovitými plody které já považuji za "numero uno" se u nás nedostanou vůbec.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 12.11.2011 17:00

Mirku, kdyz uz jste zminil San Marzano - jake odrudy jsou rane a tyckove na suseni? Zatim patram bez vysledne..

host - 148.167 (?), 12.11.2011 22:33

Taky pátrám. Masité, tyčkové a ještě rané jsem zatím nikde nevypátrala. Semo má novinku typu San Marzano, ale zda je alespoň polorané nebo pozdní tam uvedeno není.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika