Melounoviště 2012
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 9.4.2012 9:58
Na Vysočině nejdou i pod sklem nebo folií?
|
|
|
|
|
|
|
host - 87.109 (?), 11.4.2012 8:29
I na Vysočině jdou... vespod černá textilie, nahoře bílá-sundávána pouze při slunečném počasí a při opylování. Nadmořská výška 540 metrů. Terezec
|
|
|
|
|
|
|
patf - (14) - 166.101 (?), 10.4.2012 15:57
Děkuji Vám oběma, zřejmě zkusím oba způsoby.
Díky!
|
|
|
|
|
|
|
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?), 12.4.2012 8:36
Mně se letos s roubováním melounů daří. Protože tady ale nepadla nikde zmínka, jak je dlouhá doba od výsevu podnože k roubování a od sroubování do výsadby do skleníku nebo na pole, začala jsem už v únoru a pak postupně zhruba po 14ti dnech. Dneska mám 8 překrásných prvých sazenic, od 10 do 20 cm, to jsou ty z února, jenže nevím, kam s nimi. Z některých jsem už sundala nejen klipsy, ale i kryt /petku nebo průhledný pivní kelímek/, jenže, co dál? Rajčata přestávají růst při plus deset, a melouny? Dala bych je i na zasklenný balkon, ale tam teplota hodě kolísá...
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.107 (?), 12.4.2012 9:52
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár informací ohledně pěstování melounů. Dostala jsem 3 naroubované melouny, odrůdu nevím. Každopádně, na zahrádku ho bohužel nedám, nevejde se. Mám možnost ho dát do skleníku a na pole, kde ale nebudu každý den moct zalévat(Tak jednou týdně se tam dostanu).V tom skleníku ho mám nechat pnout po provázku jako hadovky? A na tom poli mam pod to dát netkanou černou textilii?? Na tom poli je jen hlína, zryla bych kousek aby mohl meloun růst, nebo myslíte, že bych ho mohla nechat plazit po kompostu, jako to děláme s cuketou??Děkuji za rady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 13.4.2012 6:28
Ve skleníku může být vyvázán i volně na zemi. Černá folie na poli usnadní práci s plevelem, zalévání se doporučuje vydatné třeba jednou za týden. Na kompostu poroste stejně jako cuketa, já bych ho dal přednostně na kompost, tam je melounům lépe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|