|
Jak sušit bylinky? V troubě?, 29.8.2014 Tak pardon, že jsem se na něco vůbec zeptala... už nebudu otravovat.
Mějte se tady... |
 |
Jak sušit bylinky? V troubě?, 29.8.2014 Poradte prosím někdo kdo máte zkušenost se sušením bylinek v troubě.
Sušičku nemám, slunce už nic moc a bylinek na zahradě docela dost.
Na kolik zapnout troubu, s ventilátorem...?
Díky |
 |
|
 |
Neznámá kapradina, 25.8.2014  Stejně jako loni, tak i letos pátrám po názvu svojí neznámé kapradiny která rostla v květináči u jiné koupené.
Zimu přežila v pohodě - listy stálezelené, spíše tuhé (asi jako u Polystichum polyblepharum). Výška cca 40cm.
|
 |
Jak vytvořit speciální trávník?, 21.8.2014 Tak jsem tuto fotku ověřila u odborníka... s největší pravděpodobností (chybí detail trávy) je to Carex brizoides . |
 |
Jak vytvořit speciální trávník?, 21.8.2014 Nebo by to také mohlo být něco z ostřic... třeba Ostřice třeslicovitá (Carex brizoides).
Osobně se mi trávy které se "válejí po zemi" nelíbí ale na Vaší fotce to ve velkém vypadá moc pěkně |
 |
Firma Lukon Glads, 16.8.2014  Lído, z mojí zkušenosti správné zbarvení i druhý třetí rok, do správné velikosti i později, některé rostou rychle (Climax) některé pomaleji (Big Daddy ani čtvrtý rok rok není dost velký). Ted také nakupuji v zahradnictví kde posílají na podzim jen... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostlinu, 14.8.2014 Tady je rozdíl docela pěkně vidět.
|
 |
Co je to za rostlinu, 13.8.2014 Líčidlo jedlé. Štáva z plodů se používá k dobarvování šťáv, džemů apod.
Jinak pro tuhle rostlinku nemám využití, plody většinou oberou ptáci... moji sousedi se pak také asi diví, co jim vyrostlo na zahradě za rostlinu
|
 |
Červený javor - choroby, 12.8.2014  A na mojí fotce je svraštěnka? Jarní listy jsou ok ale to co vyrostlo v létě nějak zasychá...
Padlí tady není, jen na jaře byl silný útok mšic |
 |
Larvy likvidující trávník, 10.8.2014  Nejspíš to není chroust ale chroustek letní. Jeho ponravy tady likvidují kosáci.
Kdysi jsem se o to zajímala, prý na ně platí Dursban (jesli není zakázaný) ale snad jen na první rok života ponravy. Nakonec jsem usoudila že to napadení... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za kytičky, 2.8.2014 2) je zavinutka - Monadra |
 |
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 30.7.2014 Tak poslední foto, ta medově zlatá je opravdu Caramel... i když ten můj vypadá jinak. Proč já nemám tak pěkné jasné listy? Mám já to vůbec Caramel ? |
 |
Mini, Bibi, Datlo od Semo, 29.7.2014  Mirku, musím to zaťukat... tady letos nemoce na rajčatech a spol. zatím žádné.
Žádné mšice, svilušky, molice, nedostatek vápníku
Ve skleníku mám Finik or, Tomatoberry, Nastju Sl., Pollicino a Goldkrone, sklízíme už dlouho a nejvíce zatím... celý příspěvek > |
 |
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 28.7.2014 Děvčata, tak jsem to nechala ověřit a je to opravdu Southern Comfort |
 |
Pochlubte se květinami, 27.7.2014  Dnešní zajímavé fotky...
|
 |