Melounoviště 2012
|
|
|
|
|
|
|
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?) 14.4.2012 7:41
S Granátem mám stejně špatnou zkušenost - z 8 vyklíčilo 5, po zasazení vyrostly 2, ani po měsíci se z toho 1 nerozevřel. Zkouším je znovu s tím, že jsem "nakřápla" semínko. Nejlíp klíčí, rostou a roubují se Šugr Baby a Crimson, vůbec mi nejde cukrový-ananasový.
Mirku, prosím, při kolika zhruba stupních melouny zastavují růst? Máte je už na verandě i přes noc?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.12 (?), 15.4.2012 11:11
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať ohľadom vrúbľovaných melónov, či ich vysadzujete po jednej alebo po dvoch sadeniciach do jednej jamky... Môžem pestovať viacej druhov melónov na jednom mieste (kontrétne Crimson Sweet a Lajko II F1)? Neovplyvní to trebárs kvalitu alebo chuť plodov a pod...? Ďakujem vopred za odpoveď!
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.163 (?), 15.4.2012 12:14
také bych chtěla přispět svojí snad zkušeností. já pěstuji melouny asi 400 m n m na černé netkané textilii nakrývám bílou zkoušela jsem hybridní odrůdy i roubované sazenice. Nemám skleník a parapety okupuje jiná zelenina tak si ty roubované kupuji někdy s větším či menším úspěchem. Moje sestra melouny nepěstuje ale kupuje si je a ráda je konzumuje na terase u záhonů jaké bylo překvapení když loni na jaře v záhonu jahod začaly z melounových pecek z předchozího roku vyrůstat sazenice. podařilose jí je uchránit před květnovými mrazíky. překvapivá byla i úroda některé kusy vážily mezi 5-6 kg. Samozřejmě je hojně zalévala a hnojila. Plody podkládala čtvercem polystyrénu. Ale melounové pecky hází do záhonu každý rok a nikdy nic nevyrůstlo. Příroda dokáže překvapit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.163 (?), 16.4.2012 20:52
Fíkolistou si pěstuji na semeno již několik let. Je to obrovská plazivka, která obsadí i blízké keře a přeleze i přes metrovou struhu na druhou stranu. Na semeno vyberu některou velkou, z prvních založených, aby měla čas dostatečně vyzrát, za ní šlahoun ukončím. Výhony většinou ještě zakoření do podkladu a mají tak dostatek živin. Napodzim s koncem vegetace ze zcela vyzrálého plodu vyberu krásná černá semena. Klíčívost mají téměř 100%, ale klíčí za hodně dlouho, např se Sprinterem se nedá srovnat. Vždy si myslím, že už z toho nic nebude, začnu dloubat v misce, a oni se klíčky začínají ukazovat.
|
|
|
|
|
|
|
Zelenáč Kenny - (29) - 142.185 (?), 12.5.2012 18:16
Dobrý ďeň, tak ja som minulý rok skúšal pestovať Atlas, rastlina nebola veľká, ale to bude tým, že bola vo vreci (nie priam moc veľkom), ničmenej, plod sa spravil, bol veľkosti peste, tvarom ako tie mexické hrkátka. Ale nanešťastie dozrieť nestihol úplne, semienka tam boli, ale nezrelé. Chcel som to skúsiť aj tento rok, lenže zo zvyšných semienok mi nevyklíčilo ani jedno. Tak som to nechal tak, snáď mi narastie nejaký melón aj bez toho, aby bola rastlina naštepená.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|