Melounoviště 2012

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 6.150 (?) 
17.5.2012 20:30

Moc pěkné. Pane Mirku, je dobré pod melouny dát hnůj nebo slepičince?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 17.5.2012 20:41

Já nic takového nedávám bo nemám, používám kristalická hnojiva Start a Plod a květ. Koňský hnůj jsem zkompostoval a koupený kompost mi nadělal paseku na přísadě rajčat a paprik, zlatá chemie wink, dám odměrku do konve, zamíchám a zaliju. Vím kolik dávám a vím kdy to dávám.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 18.5.2012 8:31

Tak jsem se byl ráno opět "pokochat" ale tunely jsem ještě neotvíral.

vocho67 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 228.173 (?), 21.5.2012 16:15

Několik fotek z mého snažení.

Foliovník
Foliovník
Foliovník 2
Foliovník 2
Foliovník 3
Foliovník 3

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 21.5.2012 17:17

Melouny ve skleníku a foliáku se rozjely velmi pěkně, pár květů jsem opyloval, musí se však dávat pozor aby květy nebyly vlhké, hlavně jejich pyl, což znamená že je lepší to dělat až je skleník po nočním vlhku vyvětraný a květy plně otevřené. Moc času na to opylení není, max. jeden den.

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?), 25.5.2012 21:41

Mirku, u vás nemrzlo?... U nás jsou zmrzlé plody třešní, švestek, jablek, ořešáky černé, ale moje milované roubované melounky, přikryté venku dvojitou netkanou textilií přežily... kromě skleníku jsem je dávala i ven už na počátku května,   /450 n.m./, hlavně ty, co jsem vysévala už v únoru... doma už přerůstaly, tak jsem je střihla za 4. listem, a jim to neskutečně pomohlo, orazily v úžlabí každého listu, a kvetou už i venku. I dál zaštipuju každý nový boční výhon za 4. listem, a melouny nejsou jenom dvoumetrové šlahouny, u kterých jsem se dočkala květů opravdu až po zhruba 1,5 m délky, ale pevné, hezké rostliny s prvými květy už dnes.

Každopádně Vám velice děkuji za rady, hlavně pokud jde o Atlas. U něj úspěšnost roubování skoro 100%, u Sprinteru i Fíkolisté je to bída, asi to s nimi neumím, vroubované rostlinky silné podnože vždycky "převálcovaly" a okurky je prorostly a staly se pravokořenné... příště použiju Vaší další rady - roubování do boku.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 25.5.2012 22:44

U baráku nemrzlo, tam je vše ó-ká, na zahradě pomrzla réva, tykve, Melothria, rajčata, chycené je i kiwi, melouny, okurky a lilek jsem měl pod textilií a ty jsou taky vpořádku.

ATLAS mne letos zklamal z důvodu celkem velkého úhynu naroubovaných rostlin (podnoží), dobře se s ní pracuje ale rouby na Sprinterovi jsou pevnější a kompaktnější, růst je silnější. Naopak pro roubování nakladaček i salátovek (vše do boku) se hodil dobře.

Já rostliny nezaštipuji, jedině až v případě že ve skleníku nebo foliáku dosáhly velkých délek a mají již násadu plodů. Meloun tvoří na šlahounu nejdříve několik samčích květů a až následně samičí, zaštipávat za čtvrtým listem, nevím, nevím...

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?), 29.5.2012 13:47

v předchozím příspěvku "foliovník 3" podle rozvětvení rostliny jsem si jista, že jde taky o zaštipovanou rostlinu. Přikládám své fotky  ze skleníku - rostliny mají zhruba 3-4 výhony a plodové květy jsou už i na těchto krátkých výhonech. Pravda, uvidím, až začnou melouny plodit, mám jen základní- Sugar Baby, Crimson, Lajko a bezs. Granát - ten jako jediný je na Sprinteru, pro srovnání tytéž i venku.

za každým listem je květ
za každým listem je květ
plodový květ
plodový květ

vocho67 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 228.173 (?), 30.5.2012 22:06

Pokud rostlina byla zaštípnuta, došlo k tomu někdy v březnu v květináči. Šlo o zmenšení rostliny z prostorových důvodů. Nic jiného v plánu nebylo. Jde o jednu z prvních letošních rostlin roubovaných spíše z nedočkavosti. Takto se mi větví většina starších rostlin, není to nic mimořádného. Sugar baby vysazený do skleníku 31 března je v tomto ohledu ještě lepší, momentálně kvete a každý den několik květů opyluji. Pokud bude úspěšnost opylení stejná jako loni, budu spokojen. (25%)

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 4.6.2012 20:14

Opyloval, nebo lépe řečeno pokusil jsem se opylovat pár květů, ale v tomto vlhkém počasí ani ve skleníku nebo foliáku nejsou květy jak mají být, mnohdy v nich stojí voda. Venku je 15° a "chčije a chčije", je jen otázka kdy se objeví to co letos zatím ještě dalo pokoj - slimáci. Pořídil jsem dnes pár fotek.

Skleník, první plody co snad už konečně vydrží.
Skleník, první plody co snad už konečně vydrží.

Meloun vodní a cukrový
Meloun vodní a cukrový
Foliák
Foliák
Odrůda Rafidan ve foliáku
Odrůda Rafidan ve foliáku
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024