Melounoviště 2012
|
|
|
|
|
|
|
terezec - Stříbrný Zahrádkář (196) - 6.150 (?) 17.5.2012 20:30
Moc pěkné. Pane Mirku, je dobré pod melouny dát hnůj nebo slepičince?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?), 25.5.2012 21:41
Mirku, u vás nemrzlo?... U nás jsou zmrzlé plody třešní, švestek, jablek, ořešáky černé, ale moje milované roubované melounky, přikryté venku dvojitou netkanou textilií přežily... kromě skleníku jsem je dávala i ven už na počátku května, /450 n.m./, hlavně ty, co jsem vysévala už v únoru... doma už přerůstaly, tak jsem je střihla za 4. listem, a jim to neskutečně pomohlo, orazily v úžlabí každého listu, a kvetou už i venku. I dál zaštipuju každý nový boční výhon za 4. listem, a melouny nejsou jenom dvoumetrové šlahouny, u kterých jsem se dočkala květů opravdu až po zhruba 1,5 m délky, ale pevné, hezké rostliny s prvými květy už dnes.
Každopádně Vám velice děkuji za rady, hlavně pokud jde o Atlas. U něj úspěšnost roubování skoro 100%, u Sprinteru i Fíkolisté je to bída, asi to s nimi neumím, vroubované rostlinky silné podnože vždycky "převálcovaly" a okurky je prorostly a staly se pravokořenné... příště použiju Vaší další rady - roubování do boku.
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 25.5.2012 22:44
U baráku nemrzlo, tam je vše ó-ká, na zahradě pomrzla réva, tykve, Melothria, rajčata, chycené je i kiwi, melouny, okurky a lilek jsem měl pod textilií a ty jsou taky vpořádku.
ATLAS mne letos zklamal z důvodu celkem velkého úhynu naroubovaných rostlin (podnoží), dobře se s ní pracuje ale rouby na Sprinterovi jsou pevnější a kompaktnější, růst je silnější. Naopak pro roubování nakladaček i salátovek (vše do boku) se hodil dobře.
Já rostliny nezaštipuji, jedině až v případě že ve skleníku nebo foliáku dosáhly velkých délek a mají již násadu plodů. Meloun tvoří na šlahounu nejdříve několik samčích květů a až následně samičí, zaštipávat za čtvrtým listem, nevím, nevím...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|