|
Melouny 2019, 16.4.2019 Zítra mám v plánu vysadit sazenice do foliovníku. Už není na co čekat. |
 |
Melouny 2019, 7.4.2019 U mě je 475 m.n.m. JČ. Pěstuji ve foliovníku, v posledních letech to jde i venku (výrazně pozdější sklizeň). Na to ale nespoléhám, proto foliovník. Zalévání není jiné než třeba u okurek.
Sklizeň se dá počítat na metráky i při malém počtu rostlin.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Melouny 2019, 19.3.2019 První kus sklízím koncem června, většinu od poloviny července. To je doba, kdy je na meloun největší chuť. |
 |
Melouny 2019, 19.3.2019 Podnož Sprinter je dobrá a na trhu nejdostupnější. Fíkolistou nedoporučuji, pro melouny nevhodná - nejen moje zkušenost. Dál je možný Centurion nebo Atlas od Sema. Na ty už je letos pozdě (Centurion už nemají, Atlas je, jenže, dodání chvíli trvá) |
 |
Melouny 2019, 12.3.2019 První roubované sazenice pro tento rok mám připraveny. Za 3 týdny, pokud počasí dovolí, půjdou do foliovníku. Letos jsem připraven lépe, už nechci propásnout nástup jara jako před rokem. Když máme to oteplování, je třeba ho využít!
|
 |
Pěstování pod umělým světlem Hydroponics skleník, 12.3.2019 V poslední době jdou levně nakoupit LED na AliExpress.(COB LED Grow Light) Stačí jen přišroubovat na chladič a připojit šťávu. Drahá hotová svítidla je nesmysl kupovat.
Pěstovat zeleninu přes zimu bude asi ekonomicky mimo ale jde to. Poved se mi... celý příspěvek > |
 |
Semena z Asie - neklíčí - likvidace na celnici?, 12.4.2018 Výsev jsem dělal několikrát s časovými odstupy (semena z balíčku postupně 3 krát, různé substráty nebo perlit). Teď už je vyseto vše co přišlo a výsledek opět špatný. Když vyklíčí jedo semeno melounů z balíčku, považuji to za úspěch. Prostě bída.
|
 |
Semena z Asie - neklíčí - likvidace na celnici?, 4.3.2018 V posledních letech vždy na zkoušku objednám nějaká semena z Číny, vždy v originálním balení od výrobců, tak jak to známe u nás.Jde hlavně o melouny a rajčata.
Jenže, semena neklíčí nebo jen vyjímečně. (pro pořádek uvedu, že semena koupená u nás... celý příspěvek > |
 |
Tomel - padání nezralých plodů - příčina/řešení, 18.11.2016 Takže, také malé zhodnocení. Ve skleníku z izolačního dvojskla na rostlině bujně roustoucí (odrůdaTipo), zůstal 1. plod, který dozrál. Během léta opadaly desítky plodů, jen ten 1 zůstal. Plod bývá velmi sladký bez problémů. To neplatí pro izolační... celý příspěvek > |
 |
Tomel - padání nezralých plodů - příčina/řešení, 29.6.2016 Je to poměr jednotlivých složek hnojiva. |
 |
|
 |
Ranné rajče, 20.4.2016 Doplním výsledek pokusu u 70 denního keříčkového "Ultrarané"
30 dní po vyklíčení kvetlo, nějaký den trvalo, než se z květu tvořil úspěšně plod - dost jich opadalo -vydžel jen jeden plod. Včera, to je asi 100 dní po vyklíčení uzrál. Chuť... celý příspěvek > |
 |
Ranné rajče, 14.2.2016 70 Watt výbojkou, k tomu něco málo červená LED. |
 |
Ranné rajče, 13.2.2016 Pokus pod lampou, den 35, první květ.
Máme tedy 35 dní na dozrání. |
 |
Tomel - padání nezralých plodů - příčina/řešení, 22.1.2016 Pořídil jsem si hydrogel, vyzkouším.
Je to moc zajímavá látka. V popise je, že 1kg hydrogelu pojme 250 l vody. Nevěřil jsem, je to pravda.
|
 |
Ranné rajče, 9.1.2016 Pokus pod lampou se 70 denní odrůdou zahájen.
Rostlina vykoukla ze země. |
 |