Melounoviště 2012
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 107.127 (?), 2.2.2012 16:50
takže žádná proluka tak, jak byla nutná mezi fíkolistou a melounem? dát naklíčit současně?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 107.127 (?), 2.2.2012 21:31
Mirku děkuji i za obrázky. Takže Herkules, jak už název napovídá, je robustnější než Atlas, přesto že na stránkách Semo uvádějí opak, myslím. No já objednala Atlas. U 4. obrázku s nápisy Stimulátor... co je meloun a co podnož - to robustní s velkými listy je meloun? Úžasné... Loni jsem roubovala na fíkolistou, ale melouny mi podnoží prorostly - u At. a Her. to nehrozí?.Z.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 3.2.2012 6:40
Jestli je robustnější nedokážu posoudit, tak dalece jsem to nesledoval, co je však viditelné - rychlost růstu v počátku. Na obrázku 4 jsou již naroubované rostliny, mohutnější listy má podnož.
Prorůstání podnoží jsem pozoroval vloni u okurek, stonek postupně žloutl ale okurka byla v pohodě, když jsem "oloupl" stonek podnože tak zůstala okurka která prorostla středem tykve. Proto budu u okurek volit tento (čas 2:11) způsob roubování, osvědčil se mi i na melouny, vyžaduje však zhruba stejně silnou podnož i roub, jeho úspěšnost je téměř stoprocentní. Na dalším japonském videu (čas 1:09) je vidět jak je roub zasunut do podnože, není kolmo do středu mezi děložní lístky ale šikmo. Nejsem si již jistý, ale Herkules má ve stonku dosti velkou dutinu, Atlas je asi lepší volba.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Zdeni - Bronzový Zahrádkář (52) - 107.127 (?), 9.2.2012 17:40
protože už loni jsem si prohlížela Mirkem vložená videa, zkoušela jsem dva z uvedených způsobů, ale obvykle jsem měla s listem buď podnož nebo meloun, něco jak jsem už psala prorostlo, do skleníku jsem vysadila asi jenom 4, ale jen se dívala, jak jeden po druhém odcházejí... třteba to bude letos lepší, - a ti Japončíci ale useknou meloun jenom s děložními lístky, tak to skusím taky tak.
Podnož Atlas je už namočená, venku je malinký klíček, ale melouny odmítají poslušnost...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |