Pokud jde o neznalost přípravy, hodím do placu náš nedělní oběd... fakt mňamka .
Lilek a la parmigiana
Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny vypotit. Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak (já tedy dala rajčata - na co protlak když je spousta rajčat), špetku cukru, bazalku a sůl. Necháme prohřát. Z lilků otřeme vodu, obalíme je lehce v mouce
a osmažíme na oleji. Do gratinovací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy – rajčata, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme strouhaným parmazánem. Takto vytvoříme 3-4 vrstvy, bohatě posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut.
Pokud někdo nemá rád rajčata, jako já (jen suš. v olivovém oleji) tak moc dobré je to i jen lilek a sýry .