![](/obrazky/bod.gif) |
Lilkoviště
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
m3f - Diamantový Zahrádkář (5580) - 133.163 (?) 13.8.2013 10:47
Receptů je hodně, grilovaným počínaje a řeckými národními konče, stejně tak lidí kteří snad okoštovali lilek jen polosyrový. Taky jsme měli v neděli podobnou mňamku, jenže nestíháme konzumovat letošní bohatou úrodu nejen lilků. Rajčata, papriky, lilky, okurky, réva, melouny vodní i cukrové, drobná zelenina, broskve, ostružiny, jahody, cukety, tykve, je toho nadůroda (to je dobře), a když k tomu ještě přidám masíčko, nějakou tu buchtu, pečený brambůrek, lidičky já už ani nevím jak vypadá knedla!!!
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 31, 32, 33, 34
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Reniii - Zlatý Zahrádkář (621) - 146.37 (?), 13.8.2013 10:34
Pokud jde o neznalost přípravy, hodím do placu náš nedělní oběd... fakt mňamka .
Lilek a la parmigiana
Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny vypotit. Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak (já tedy dala rajčata - na co protlak když je spousta rajčat), špetku cukru, bazalku a sůl. Necháme prohřát. Z lilků otřeme vodu, obalíme je lehce v mouce
a osmažíme na oleji. Do gratinovací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy – rajčata, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme strouhaným parmazánem. Takto vytvoříme 3-4 vrstvy, bohatě posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut.
Pokud někdo nemá rád rajčata, jako já (jen suš. v olivovém oleji) tak moc dobré je to i jen lilek a sýry .
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5580) - 133.163 (?), 13.8.2013 10:47
Receptů je hodně, grilovaným počínaje a řeckými národními konče, stejně tak lidí kteří snad okoštovali lilek jen polosyrový. Taky jsme měli v neděli podobnou mňamku, jenže nestíháme konzumovat letošní bohatou úrodu nejen lilků. Rajčata, papriky, lilky, okurky, réva, melouny vodní i cukrové, drobná zelenina, broskve, ostružiny, jahody, cukety, tykve, je toho nadůroda (to je dobře), a když k tomu ještě přidám masíčko, nějakou tu buchtu, pečený brambůrek, lidičky já už ani nevím jak vypadá knedla!!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 31, 32, 33, 34
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|