Lilkoviště
|
|
|
|
Reniii - Zlatý Zahrádkář (621) - 146.37 (?) 13.8.2013 10:34
Pokud jde o neznalost přípravy, hodím do placu náš nedělní oběd... fakt mňamka .
Lilek a la parmigiana
Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny vypotit. Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak (já tedy dala rajčata - na co protlak když je spousta rajčat), špetku cukru, bazalku a sůl. Necháme prohřát. Z lilků otřeme vodu, obalíme je lehce v mouce
a osmažíme na oleji. Do gratinovací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy – rajčata, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme strouhaným parmazánem. Takto vytvoříme 3-4 vrstvy, bohatě posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut.
Pokud někdo nemá rád rajčata, jako já (jen suš. v olivovém oleji) tak moc dobré je to i jen lilek a sýry .
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reniii - Zlatý Zahrádkář (621) - 146.37 (?), 13.8.2013 10:34
Pokud jde o neznalost přípravy, hodím do placu náš nedělní oběd... fakt mňamka .
Lilek a la parmigiana
Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny vypotit. Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak (já tedy dala rajčata - na co protlak když je spousta rajčat), špetku cukru, bazalku a sůl. Necháme prohřát. Z lilků otřeme vodu, obalíme je lehce v mouce
a osmažíme na oleji. Do gratinovací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy – rajčata, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme strouhaným parmazánem. Takto vytvoříme 3-4 vrstvy, bohatě posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut.
Pokud někdo nemá rád rajčata, jako já (jen suš. v olivovém oleji) tak moc dobré je to i jen lilek a sýry .
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 13.8.2013 10:47
Receptů je hodně, grilovaným počínaje a řeckými národními konče, stejně tak lidí kteří snad okoštovali lilek jen polosyrový. Taky jsme měli v neděli podobnou mňamku, jenže nestíháme konzumovat letošní bohatou úrodu nejen lilků. Rajčata, papriky, lilky, okurky, réva, melouny vodní i cukrové, drobná zelenina, broskve, ostružiny, jahody, cukety, tykve, je toho nadůroda (to je dobře), a když k tomu ještě přidám masíčko, nějakou tu buchtu, pečený brambůrek, lidičky já už ani nevím jak vypadá knedla!!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.71 (?), 14.8.2013 23:55
Mirku u mě mandelinky preferují naopak bílé odrůdy, tmavé zcela sporadicky. Mám výsev směs barev od sema.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 17.8.2013 15:36
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 26.8.2013 20:31
odrůda Anet koukám, že není až tak marná, moc pěkné Renato
ještě vložím ještě jeden třičtvrtě kilový lilek než to všechno skončí - přece jen ranní teploty s 10st už nejsou žádnou výhrou
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|