Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?



host - 223.233 (?)
22.10.2012 8:35

Ještě k tomu hořkému výtažku z bylin, co se používal do okurek Znojmia, který tu zmiňuje Mr.Bigg. Napadá mě, jestli by to nemohl být výtažek z Estragonu (Pelyněk kozalec). Vysadila jsem letos jednu rostlinku, ale nakonec jsem ji na nic nepoužila. Bylinka ná hořkou chuť a zvláštní vůni, Francouzi ji požívají do hořčice, dělá se i estragonový ocet. Do okurek by mi docela pasoval. Milena

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 9.142 (?), 23.2.2023 8:37

Nevím jaký macerát z Aromky používáte, ale já používám jen macerát, který je výtažek z koření a do nálevu se přidává jen v malém mnžství. Jak kyselý ho udělám je na mně. S chutí jsem spokojený. PP.

                     
host - 91.196 (?), 23.2.2023 13:55

yes-souhlas o změně výsledné chuti-vnímání vlivu octu-asi dva roky zpětcool. Ani před desítkami roků mi zn.okurky nechutnaly- mám raději sladší nakl.okurky i ovoce, např.kompot z meruněk, do kterého moja jednou dala podle receptu doporučené množství cukru bohužel letělcheeky, SPCH.

                     
host - 48.91 (?), 23.2.2023 21:10

Ocet přímo nesnáším. Po letech zkoušení kdejakého receptu jsem se vrátila k sypké směsi Nova, kterou jsem používala před třiceti lety. Po svaření nálev přecedím aby se koření dále ve sklenici více nerozleželo, přidám trošku více cukru a zavařím. I když mám okurek hodně, minimálně na vánoce musím mít lahodné Efko Delikates ve velké sklenici. 

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 24.2.2023 9:22

Technická: Do jakého nálevu tedy zavařujete, když nesnášíte ocet? Taky jsme roky zavařovali do Novy, teď častěji používám macerát z Aromky, nebo Znojemský nálev, k sehnání v HM, kořeněný ocet. Má výhodu, že je vyrobený z bílého octa a výrobek je vzhlednější. Chuť obou nám vyhovuje, kyselost si upravujem po svém. Ještě dodám, že se snažím používat Bzenecký ocet, pokud ho seženu.

                     
host - 223.233 (?), 22.10.2012 8:35

Ještě k tomu hořkému výtažku z bylin, co se používal do okurek Znojmia, který tu zmiňuje Mr.Bigg. Napadá mě, jestli by to nemohl být výtažek z Estragonu (Pelyněk kozalec). Vysadila jsem letos jednu rostlinku, ale nakonec jsem ji na nic nepoužila. Bylinka ná hořkou chuť a zvláštní vůni, Francouzi ji požívají do hořčice, dělá se i estragonový ocet. Do okurek by mi docela pasoval. Milena

                     
jariel231 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 146.203 (?), 11.8.2013 21:43

Ten výtažek vyrábí Aromka Brno pod označením Konzervárenský výtažek č. 1

                     
host - 109.172 (?), 25.2.2023 13:44

Jo to si jen namlouváte, s tím původím nemá nic společného!!

   
host - 185.138 (?), 18.8.2013 17:50

Zvláštní, že nikdo nepřipoměl to prkýnko, to bylo naprostá nutnost!

      
host - 223.233 (?), 25.8.2013 20:24

Nevíte někdo, jestli se ještě někde dostanou koupit takové ty oválné dýhové vzpěry do okurek? Měla jsem jich zásobu, ale už mi došly, opatruju poslední kousky do sklenice s kvašáky. Milena

         
host - 136.92 (?), 2.9.2013 14:07

Kupte si v lékárně (?lékařských potřebách?) dřevěné špachtle, které používají doktoři při nahlížení do našich krků... a budete to mít i sterilní.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika