Uzení klobás studeným kouřem



host - 164.4 (?)
21.3.2012 17:06

a jaká tam je teplota?studené uzení je kolem 20 st.C

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 211.37 (?), 20.3.2012 21:17, zobrazeno: 144565x

Dobrý den

Tak tady pročítám všechny příspěvky za poslední tři roky a mám pocit jako by nikdo neudil studeným kouřem?Já se na to chystám teď o víkendu, ale potřeboval bych trošku poradit jak to kdo děláte?Maso a klobásy teplým kouřem už mám celkem zvládnutý, tak bych chtěl postoupit na vyšší úroveň.Může mi někdo poradit?Teorii mám už v malíku, ale chybí mi ta praxe Děkuji David

   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 20.3.2012 21:28

zdravím, studeným kouřem nikdo neudí, něco jsem napsal ve vláknu A až Z o uzení, je tam něco málo o studeném uzení.ať se dílo podaří

      
host - 211.37 (?), 21.3.2012 12:57

No musím trošku oponovat! Před pár lety jsem jedl domácí čabajky podle jednoho rumunského receptu a řekl bych že jsem lepší klobásy v životě nejedl.A když se nechají ještě měsíc nebo dva dosušit(pokud to člověk vydrží) tak to je naprostá delikatesa...

      
host - 4.7 (?), 21.3.2012 15:30

Domaca sunka, udeniny madarske... klobasky aj salamy, tajomstvo nie je len v kvalitnom mase a koreni, ale aj v kvalitnom, pomalom a HLAVNE studenom udeni. Takto sme udievali s mojim otcom a nemalo to chybu. Vyssia teplota... ak sa tato nehoda stala, udeniny len pokazila. Ale niekto ma rad klobasky s uvarenym ci pripecenym masom a odkvapkavajucou mastou. 

   
host - 4.7 (?), 21.3.2012 15:35

Tazko radit, pretoze na to treba dobru udiaren, kde mozno udrzat teplotu nizku. Nemalo by vela fukat, aby nebol tah a maly ohnik. Ja som sa nachodil ako magor ale strazil som malinky ohnik, aby to moc nehorelo. A udilo sa dlho, niekolko dni. My sme mali osvedcene slivkove drevo, plus nejake bukove a aj ine ovocne, myslim ze marhulove....ak sa dalo zohnat.

   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 21.3.2012 17:03

O teorii nic nevím, ale udívám studeným kouřem. A sice ne klobásy, ale jen maso nebo ryby. Mám dřevěnou udírnu, ta moc teplo nedrží. Topím tak, že v ohništi doutná jeden velký špalek, průměr tak aspoň 20 cm. To se pak udírna nevyhřeje, je tam jen čmoud.

      
host - 164.4 (?), 21.3.2012 17:06

a jaká tam je teplota?studené uzení je kolem 20 st.C

         
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 21.3.2012 18:03

Nevím jestli jsem to někdy měřil, jen to tak odhaduji, záleží i na tom jak je venku teplo, ale pokud je venku mrazík tak tam podle odhadu nebývá víc jak 30°C, když tam strčím ruku.

      
host - 211.37 (?), 21.3.2012 21:55

No to právě moc nechápu jak zapálit velký špalek, aniž by mi nevyletěla teplota na 70'? Když dělám maso tak to nevadí, ale u studeného kouře?Udírnu mám zděnou, ta drží teplo, což se mi v tomto případě moc nehodí...

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 21.3.2012 22:14

K uzení studeným kouřem potřebujete ohniště od udírny vzdálené několik metrů. S topeništěm kousek od uďáku nelze studený kouř vyrobit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika