Uzení klobás studeným kouřem
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.37 (?), 20.3.2012 21:17, zobrazeno: 144559x
Dobrý den
Tak tady pročítám všechny příspěvky za poslední tři roky a mám pocit jako by nikdo neudil studeným kouřem?Já se na to chystám teď o víkendu, ale potřeboval bych trošku poradit jak to kdo děláte?Maso a klobásy teplým kouřem už mám celkem zvládnutý, tak bych chtěl postoupit na vyšší úroveň.Může mi někdo poradit?Teorii mám už v malíku, ale chybí mi ta praxe Děkuji David
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.37 (?), 21.3.2012 12:57
No musím trošku oponovat! Před pár lety jsem jedl domácí čabajky podle jednoho rumunského receptu a řekl bych že jsem lepší klobásy v životě nejedl.A když se nechají ještě měsíc nebo dva dosušit(pokud to člověk vydrží) tak to je naprostá delikatesa...
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.7 (?), 21.3.2012 15:30
Domaca sunka, udeniny madarske... klobasky aj salamy, tajomstvo nie je len v kvalitnom mase a koreni, ale aj v kvalitnom, pomalom a HLAVNE studenom udeni. Takto sme udievali s mojim otcom a nemalo to chybu. Vyssia teplota... ak sa tato nehoda stala, udeniny len pokazila. Ale niekto ma rad klobasky s uvarenym ci pripecenym masom a odkvapkavajucou mastou.
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.7 (?), 21.3.2012 15:35
Tazko radit, pretoze na to treba dobru udiaren, kde mozno udrzat teplotu nizku. Nemalo by vela fukat, aby nebol tah a maly ohnik. Ja som sa nachodil ako magor ale strazil som malinky ohnik, aby to moc nehorelo. A udilo sa dlho, niekolko dni. My sme mali osvedcene slivkove drevo, plus nejake bukove a aj ine ovocne, myslim ze marhulove....ak sa dalo zohnat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 164.4 (?), 21.3.2012 17:06
a jaká tam je teplota?studené uzení je kolem 20 st.C
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.37 (?), 21.3.2012 21:55
No to právě moc nechápu jak zapálit velký špalek, aniž by mi nevyletěla teplota na 70'? Když dělám maso tak to nevadí, ale u studeného kouře?Udírnu mám zděnou, ta drží teplo, což se mi v tomto případě moc nehodí...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|