Uzení domácích klobás



host - 226.182 (?)
29.11.2012 18:21

Nejsou to silné klobásy ale cigáro.Fotka je z doby mého prvního uzení.Střevo bylo Cutisin.Už používám vepřová zdíraná střeva kalibr 28-30.Za Váš názor se nezlobím.Jako troud nikdy nebudou, zavakuuji a zamrazím.rpstylle@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

      
host - 34.165 (?), 11.9.2012 12:50

Díky za dobré rady, chystám se tento víkend udit tak je budu potřebovat, uzení zdar!

         
host - 16.48 (?), 1.6.2020 10:26

Ahoj, myslíte,že údenie klobás v júni je sprostosť?

Ak sa dá, čo treba dodržať?

Ďakujem.

            
host - 195.10 (?), 1.6.2020 20:34

Udil jsem minulý týden. Z důvodu oslavy.

Nemůžeš udit studeným kouřem (do cca 25 st.C), ale teplým. A to cca 60 st. C asi čtyři hodiny a na cca 50 dalších 6 hodin. Ideálně použít vpichovací teploměr. 

               
host - 92.38 (?), 16.6.2020 17:50

Udit klobásy v červnu lze velmi dobře, dokonce to jde lépe než v zimě. Nehrozí tolik dehtování, rosení na chladném mase, je i menší spotřeba dřeva. Problém je při výrobě, práce s mletým masem a jeho míchání musí probíhat v chladnu a dílo musí být studené. Stejný problém bude s chlazením a uskladněním vyuzených klobás. Jestli máte toto ošetřené, samotného uzení se bát nemusíte. Donce ani uzení studeným kouřem, aspoň nemusíte přitápět spirálou.

      
host - 111.8 (?), 29.9.2015 9:41

Přesně tak, naražené klobásky nechat přes noc v chladnější místnosti odstát.Ráno vložit do dobře vyhřáté a vysušené udírny.Také udím na 60-70C po dobu 5-7hod.24 hod. i při teplotě 50-60C se mi zdá trochu moc.Teploměr dát do středu uzených výrobků.rpstylle@seznam.cz

   
host - 227.2 (?), 11.9.2012 15:20

Chce to udit svestkou bez kury, jinak maso horkne, mimo jine a vzdy tak dve sucha polinka a treti mokre, z kyble s vodou.Jen suche drevo, tj.spatne, pak maso je vysusene, atd.

      
host - 226.182 (?), 11.9.2012 17:10

Každý má svůj postup, já např.udím bukem a olší bez kůry.Vysuším udírnu, snížím teplotu na 80C a vložím klobásy na 45 min.aby oschly.Poté udržuji teplotu na 60-70C cca 6-7hod.Klobásy i maso jsou vždy výborné.rpstylle@seznam.cz

Uzení domácích klobás
Uzení domácích klobás
         
host - 216.103 (?), 27.11.2012 23:53

Nezlobte se na mne, ale máte je dost vysušené. Takovéto klobásy nemůžete nechat delší dobu na obyčejném vzduchu, po chvíli budou jako troud. Teda pokud je rychle nesnítewink

            
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 35.166 (?), 28.11.2012 19:17

Klobásy jsem dělal v sobotu poprvé. 6 hodin na 60 stupňů a 1 hodinu na 70 stupňů a výsledek byl ecxelentní (dle názoru několika mlsných jazýčků).

            
host - 226.182 (?), 29.11.2012 18:21

Nejsou to silné klobásy ale cigáro.Fotka je z doby mého prvního uzení.Střevo bylo Cutisin.Už používám vepřová zdíraná střeva kalibr 28-30.Za Váš názor se nezlobím.Jako troud nikdy nebudou, zavakuuji a zamrazím.rpstylle@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika