1. žádnou pragandu nepoužívám.
2. uzení studeným kouřem neznamená 30°C(to už je moc), ale může být i 15. V žádném případě není dobré udit najednou, ale přerušovaně, přestávka minimálně tolik, kolik se udilo. Kouř musí být velmi slabý. Čím nižší teplota tím slabší kouř. Používám jemnou bukovou štěpku a spaluji ji v korýtku z perforovaného plechu profilu cca 10x4cm. délka cca 35 cm. Doutná to asi 6-8hodin asi tak, jako velký "františek". Zapálím to PB hořákem. Je třeba si uvedomit, že na rozdíl od teplého kouře je možné přerušit, protože maso není "dušené" a nestane se z něj "roští". Jedná se vlastně tak trochu o sušení s tím, že kouř dezinfikuje a dává chuť. Navíc při studeném uzení zůstává chuť koření svěží, ne jako v uvařeném guláši.
FO