|
Ktere dřevo vhodne na uzení a grilování?, 23.1.2015 Ročně dělám asi 500 kg klobás, udím na buku, sem tam polínko nějakýho ovoce. Buk je suchej cca rok a půl a bez nejmenšího problému. |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 18.1.2015 Kamarád mi dovezl z Ruska tyto semínka rajčat : Izjum (F1), Rozovoe serdce, Banzaj, Russkij viťjaz (F1). Nemáte s tím někdo zkušenosti? |
 |
|
 |
Tmavý střed u uzeného masa, 15.1.2015 Je to na 10 cca kilovych srutek
1,5 litru vody a 230 gr soli na nastrik a
8 litru vody a 1 kg soli na nalev
k tomu prolisovat 250 gr cesneku.
Se soli si mozna budete muset casem pohrat, bo kazda soli jinak. |
 |
Tmavý střed u uzeného masa, 11.1.2015 Maso nastříkávám solným roztokem a potom naložím do solného roztoku s česnekem na 4-6 dní. Je pravda, že napíchávat bůček je trošku problém. |
 |
Gril lokomotiva - zkušenosti, tipy rady, 19.11.2014 Nepletete si buk a dub?
Hořký maso je spíš po dubovém dřevě, po buku v žádném případě (ani s kůrou). |
 |
Nemoc narcisů, 6.5.2014 Moc děkuji za radu.
Mirek |
 |
Nemoc narcisů, 5.5.2014 Tak cibulka narcisová se neprokázala. všechny cibule byly v pořádku, tak nevím. Jsou v polostínu, tak je zkusíme přesadit. Jak hluboko by měly být cibulky?
Díky |
 |
Dřevo na uzení, 5.5.2014 Udím ročně pár metráků klobás a masa a udím bukem-asi 90% a jakýmkoliv ovocem (švestka, třešeň,jabloň,višeň,meruňka) asi 10%. Vše zásadně s kůrou, pokud sama neupadne. Problém žádný. |
 |
Nemoc narcisů, 2.4.2014 Dobrý den,
už několik let máme na zahradě narcisy. Na jaře vždy vyrostou listy, za pár dní jim začnou zasychat konce listů, které se časem ulomí (cca 1 cm), ale nekvetou a nekvetou. Poraďte, co s těma potvorama dělat.
Díky Mirek |
 |
Papriky 2014, 15.2.2014 Vloni jsem měl poprvé Super Amy a musím říct, ře to byla hrůza. Zlatá Rubinova, ta nezklamala ani v loňském, ne moc dobrém roce. |
 |
|
 |
Zacoudene a nahorkle maso, 17.1.2014 Při uzení mám komín na třičtvrtě zavřený a teplotu reguluju vesměs pouze dvířkama.Udím každý týden klobásy na 70 stupňů.Dřevo hoří. Dveře v udírně nemám úplně utěsněný, takže kouř jde částečně i přes dvířka. Udím bukem s kůrou a ovocem s kůrou.... celý příspěvek > |
 |
Udírna, 17.1.2014 Snad by to mohlo fungovat. Jenom bych zaizoloval kouřovod. |
 |
Udírnu nelze vytopit, 22.9.2013 Jestli by to nechtělo zaizolovat ten kouřovod. A co se dřeva týče-jakékoliv ovoce a tvrdý dřevo. |
 |
Seřízení Briggs&Stratton Intek 6,5, 21.6.2013 může se do sekačky s motorem BaS dát normální polosyntetický olej, který se dává do auta? Nerad bych ji zmršil.
Díky
|
 |
Stavba udírny, 26.4.2013 A buk může být s kůrou? Nechce se mi to loupat.
Díky |
 |