Uzení domácích klobás



               
host - 226.182 (?) 
29.11.2012 18:29

Fotka klobás z posledního uzení.

Uzení domácích klobás
Uzení domácích klobás
  
                  
host - 35.166 (?), 17.2.2013 0:22

Klobásky z posledního uzení. Dělal jsem 20 kilo.

domácí uzené klobásy
domácí uzené klobásy
                     
host - 47.69 (?), 17.2.2013 18:44

Vaše klobásky vypadají opravdu skvěle.Musím se také pochlubit.Doba uzení 12hodin na 50 stupňů.

Domácí uzení klobás
Domácí uzení klobás
                     
Pican - (5) - 47.69 (?), 17.2.2013 18:55

Ještě připojuji foto v řezu.

Domácí uzené klobásy
Domácí uzené klobásy
                     
host - 92.226 (?), 27.2.2013 19:25
Zkoušel nekdo nadivat klobasky plnickou na jitrnice?zajima me jestli to ten nerezovy valec vydrzi.
                     
host - 167.135 (?), 2.3.2013 15:33

nevím jakou máte, ale s plničkama nebo mlýnkama s nástavci se to běžně dělá, plnivo není až tak tuhé, aby to strojek nevydržel.

                     
host - 57.169 (?), 15.8.2013 9:55

Plnička na jitrnice není dobrá, pokud nemáte nějakou mechanickou.Klobásková směs je tužší než jaternicová a tak jen ručně to není dost dobře možné, myslím tím klasika-válec, dřevěný píst.Já plním mlýnkem na maso.Pozor.Bez šajby, bez nože!!! Jen šnek a nástavec z plastu na plnění střívek.Odpor hmoty, když má prolézt plnícím otvorem zatlačí šnek dozadu a tudíž ten pak krásně drží v mlýnku i bez šajby.Není tedy pravda, že šajba tam musí být, jako "ložisko",či jako uložení šneku.To jsem si také nejdřív myslel, ale klobásková hmota šla přes šajbu bez nože do plničky velmi ztěžka a navíc se to ještě jednou všechno pomlelo.milans13

                     
host - 0.146 (?), 15.9.2013 11:34

zdravím před 50 lety jsem začal pomáhat dědivi s výrobou klobás a salámu držel doma ovečku a prase klobásy perfektní a salámy visely na pudě od prosince a když jsme mu přišli na Jozefa gratulovat salam byl jak uherák minulý týden jsem si pořídil novou dvourychlostní narážečku na 3 litry vypada velmi dobře děda dělal řemeslo do 81 let a babka za pár korun narážečku prodala začínáme se k tomu vracet chci to naučit děti a vnoučata letní kuchyn na zabíječky postavena chlév taky už se pomalu zaplnuje a pole osety vojtěškou vysadíme stare odrudy ovoce na mezích

                     
host - 13.21 (?), 29.9.2013 9:56

Dobrý deň, dovolil by som si vrátiť sa k podstate tejto témy a napísať svoje skúsenosti s údením. Dlhé roky až desaťročia údime klobásky zásadne "studeným " dymom. To znamená, že máme drevenú údiareň a dym do nej je privádzaný cca 2,5 m dlhým dymovodom z ohniska, ktoré je umiestnené mimo udiarne. Údime suchým drevom ovocných stromov / jabloň, čerešňa / a prípadne bukom. Ak sa mi podarí v lese nájsť suchý borievkový kmienok, tak pred ukončením údenia priložím pár konárokov. Ale toto nie je podmienka... U nás sa klobásky robia len v období od konca októbra do konca marca. Samotné údenie trvá 2 dni a to cca 10 - 12 hod každý deň, potom jedeň prestávka a ešte jeden deň cca 5 hod. Klobásky jak pred údením tak počas neho sú v udiarni vonku a prospieva im, ak v tomto čase aj premrznú... Ak je po skončení údenia vonku mrazivo, nechávam klobásky vonku v udiarni ako dlho to len ide.

Na budúci rok zvažujem spraviť drevenú rozoberateľnú údiareň ale opäť s ohniskom mimo nej. Zásadne!yes


                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 51.179 (?), 1.10.2013 15:29

Dobrý den, dovolil bych si malý dotaz. Píšete "borievkový kmienok". Přestože žiju na pomezí u Slovenských hranic, přece jenom toto neznám. To jsou větvičky z borůvek (čučorietok)? Nebo jalovec? Nebo co?

Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika