A až Z o uzení



                     
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 38.2 (?) 
10.2.2011 0:55

Tvrdé dřevo (dub, buk) vydrží přes noc v pohodě. Půlkuláč cca 20 cm pěkně usadit do popela a trochu doladit tah.

  
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 22.2.2011 22:57

dá se přerušit, věci vytáhnout a nechat pověšené v chladném sklepě a druhý den udit dál

                     
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 38.2 (?), 23.2.2011 14:41

Jaký to má význam tahat uzené v tomto případě do sklepa? Není problém to na noc nechat dohořet a ráno znovu zatopit.

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 23.2.2011 14:57

samo že dá, pokud nemáte strach z různých čtyřnohých i dvounohých koštovatelů

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 23.2.2011 15:55

Nedělal bych to. Jednou dávno se mi to stalo. Udili jsme celý den, pak už se nám nechtělo maso odvěšovat. Podotýkám - šlo o zděnou udírnu. Tak jsme maso v udírně nechali přes noc. Ráno bylo vyschlé, houževnaté.  Trvanliívost byla asi oukej, ale chuť nic moc.
   Od té doby se buď střídáme, nebo udím s budíkem. Nebo ještě lépe, udím teplým kouřem a večer jdu spát.

                     
jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 242.101 (?), 24.2.2011 11:26

Nedoporučuji nechat maso v chladnoucí udírně a ráno znovu zatopit. Může dojít k zapaření masa a k jeho znehodnocení. Nejlépe je udit v kuse, budík je řešení, jak zde již bylo popsáno.

                     
host - 94.122 (?), 24.2.2011 13:32

Můj mužskej to dělá úplně běžně, naposled přiloží v 8 večer a ráno v 8 znovu zatápí. Není problém, ještě se nestalo, aby maso mělo nějakou chybu (klep, klep).  Elena

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 24.2.2011 14:32

Asi záleží na způsobu uzení. U studeného kouře to asi nebude podstatné. Pokud ale udíme při teplotách kolem 70 stC, je vychladnutí a opětovné zauzení masa, dle mého, nevhodné.

                     
host - 254.241 (?), 3.3.2011 18:07

Ahoj uzenáři, proč udíte tak dlouho, vždyť záleží jak je maso naložené, čím je maso déle naložené tím kratší doba uzení.

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 1.6.2011 13:22

když máš klobásky, tak je za den stihneš, pokud máš teplý kouř, ale pokud udíš studeným, tak dva dny, salám a velké kusy masa taktéž, jinak to není uzení, ale pečení

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika