Asi záleží na způsobu uzení. U studeného kouře to asi nebude podstatné. Pokud ale udíme při teplotách kolem 70 stC, je vychladnutí a opětovné zauzení masa, dle mého, nevhodné.
Nedělal bych to. Jednou dávno se mi to stalo. Udili jsme celý den, pak už se nám nechtělo maso odvěšovat. Podotýkám - šlo o zděnou udírnu. Tak jsme maso v udírně nechali přes noc. Ráno bylo vyschlé, houževnaté. Trvanliívost byla asi oukej, ale chuť nic moc.
Od té doby se buď střídáme, nebo udím s budíkem. Nebo ještě lépe, udím teplým kouřem a večer jdu spát.
Nedoporučuji nechat maso v chladnoucí udírně a ráno znovu zatopit. Může dojít k zapaření masa a k jeho znehodnocení. Nejlépe je udit v kuse, budík je řešení, jak zde již bylo popsáno.
Můj mužskej to dělá úplně běžně, naposled přiloží v 8 večer a ráno v 8 znovu zatápí. Není problém, ještě se nestalo, aby maso mělo nějakou chybu (klep, klep). Elena
Asi záleží na způsobu uzení. U studeného kouře to asi nebude podstatné. Pokud ale udíme při teplotách kolem 70 stC, je vychladnutí a opětovné zauzení masa, dle mého, nevhodné.
když máš klobásky, tak je za den stihneš, pokud máš teplý kouř, ale pokud udíš studeným, tak dva dny, salám a velké kusy masa taktéž, jinak to není uzení, ale pečení