A až Z o uzení



            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?) 
8.11.2010 13:41

Bývá to způsobeno kratší dobvou naložení, obvykle ve vyšší teplotě, než je doporučená. Předejít tomu můžete tak, že větší kusy uprostřed nastříknete koncentrovaným lákem.

  
               
Georg_rostak - (9) - 245.35 (?), 3.1.2011 14:44
Maso jsem ukládal většinou do lednice a to se týkalo v letních měsících a v zimě jsem ho dával do kamenáče a do sklepa a je pravda že u bůčku se mi to nikdy nestalo, spíš jsem se s tím setkal u krkovice.
            
host - 130.27 (?), 12.10.2015 18:53
To zelené nebylo ale zkažené, ale lesklé?To je tou solí a je to reakce.
   
host - 69.219 (?), 8.11.2010 14:56

To mě takhle jednou říkal můj taťka, že měl partu kamarádů, co měli na Slapech chaty a u nich každý udírnu a předháněli se v tom, kdo umí to uzené lépe. Jeden z nich si udělal udírnu nějakou dvoukomorovou, aby to bylo prý méně nezdravé. Prý to mělo dobrý efekt, umřel na rakovinu tlustého střeva až deset let po těch ostatních. Byl to nejlepší kamarád mého taťky. Od té doby, táta uzené nejí. Tak to taky moc nepřehánějte :)

   
host - 130.21 (?), 4.12.2016 15:44

Dobrý den, mám dotaz ohledně topeniště zedník co to stavěl nedodržel správný postup místo 1mm spár udělal 10mm a při zatopení to celé popraská co stým může někdo poradit bořit to nechci.

      
host - 145.195 (?), 8.11.2010 15:50

to ale není tím to je chemii hlavně v potravinách a uzeninách v obchodě aby déle vydržela

         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 30.12.2010 20:20

rychlosůl ja na barvu, aby maso bylo červené a né hnědé... může být i zelené, třeba libové, šunka a tak.jestli je jí moc a taky aby maso bylo naložené ...tak říkajíc agresivněji kvůli trvanlivosti, ale je to chemie, takže i zdraví neprospěšné

            
host - 18.219 (?), 12.1.2011 15:20

Dobry den, mel bych dotaz. Mam moznost uzeni a prochazel jsem si tenhle topic abych vedel jak na nalozeni masa. Mam ho ted tyden v soli s cesnekem. Je normalni ze maso pousti vodu? Nikde jsem nic takoveho nenasel...

               
host - 242.101 (?), 13.1.2011 7:15

Ano je to normální. Maso se nakládá "na sucho", do láku, nebo kombinace obou způsobů. O nakládání masa najdete na netu dost informací.

                  
host - 241.50 (?), 7.2.2011 18:42

Dobrý večer.Mám malý dotázek na dlouhodobější uzení. Maso se má udit až 32 hodin. Když někdo takhle dlouho udí, tak se střídá s kolegama, nebo lze uzení přerušit a pokračovat druhý den? Jsem na to sám a asi bych zaspal:))

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika