když máš klobásky, tak je za den stihneš, pokud máš teplý kouř, ale pokud udíš studeným, tak dva dny, salám a velké kusy masa taktéž, jinak to není uzení, ale pečení
Nedělal bych to. Jednou dávno se mi to stalo. Udili jsme celý den, pak už se nám nechtělo maso odvěšovat. Podotýkám - šlo o zděnou udírnu. Tak jsme maso v udírně nechali přes noc. Ráno bylo vyschlé, houževnaté. Trvanliívost byla asi oukej, ale chuť nic moc.
Od té doby se buď střídáme, nebo udím s budíkem. Nebo ještě lépe, udím teplým kouřem a večer jdu spát.
Nedoporučuji nechat maso v chladnoucí udírně a ráno znovu zatopit. Může dojít k zapaření masa a k jeho znehodnocení. Nejlépe je udit v kuse, budík je řešení, jak zde již bylo popsáno.
Můj mužskej to dělá úplně běžně, naposled přiloží v 8 večer a ráno v 8 znovu zatápí. Není problém, ještě se nestalo, aby maso mělo nějakou chybu (klep, klep). Elena
Asi záleží na způsobu uzení. U studeného kouře to asi nebude podstatné. Pokud ale udíme při teplotách kolem 70 stC, je vychladnutí a opětovné zauzení masa, dle mého, nevhodné.
když máš klobásky, tak je za den stihneš, pokud máš teplý kouř, ale pokud udíš studeným, tak dva dny, salám a velké kusy masa taktéž, jinak to není uzení, ale pečení