Špičaté zelí

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (327) - 158.138 (?)
4.1.2025 14:53
Tak pánové, žádná srna, dnes ráno poprašek sněhu tak jsem šel stopovat a opravit sousedovi plot. Čerstvé stopy, jdu dál a vyplašil jsem jí, říkám no ty nejsi srna, koza jedna. Nikdo zatím ze sousedů netuší či je. Jsem opravil díru a ona se mezitím vrátila a cumela na mne s lítostí.
Koza
Koza
2
2
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3095) - 208.138 (?), 3.1.2025 0:34

Tebe ty pohromy nějak pronásledují. Taky se mi to kdysi stalo. Poslal jsem synka pro růžičkovou kapustu. Vrátil se a "Jakou růžičkovou kapustu?". Sežraly všechno nad sněhem. Tak hned opravy plotů a na živý plot pro jistotu ještě lesnické pletivo. Sousedům se tam kdysi srnče narodilo a stále se tam vrací. Tak už se s tím smířili. Musel jsem mezi námi dát plot z toho lesnického pletiva. Jsou to mrchy a je jich zatraceně moc. Normálně nám chodí po vsi, psi nepsi.

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (327) - 210.156 (?), 3.1.2025 15:49

Vis co, Milane, nikdy jsem toto neresil, nebyl duvod. I kdyz nekdo v nasi kolonii, ta ma 4 zahradky, nechal otevrena dvirka k potoku, nikdy se nic nestalo. No fakt je ze jsem nikdy nepestoval nebo nezkousel, mrazuodolnou zeleninu. A pak budou myslivci rikat ze zvere je akorat. Mozna pro ne, aby to meli pohodlne a nemuseli dlouho cekat na posedu a mohli si vybirat. Jezdim do prace asi 16km a nikdy, nikdy se mi snad nestalo za poslednich par let, abych z odpoledni nepotkal na silnici nebo nevidel u prikopu nejakou zver. a to vloni jsem naboural stado prasat, super. A neni cesta u lesa, nejblizsi les po ceste z prace je asi kilomet od silnice. To jsem se rozpovidal, no jen jsem si vzpomnel jak nimrodi fnukaj. Jo jeste dodam, ze u nas neni snih, a repky je kolem mesta dost.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3095) - 208.138 (?), 3.1.2025 16:52

Totéž u nás. Prasat už ani tolik nevidět, ale srnčí je těžce přemnožené. Tady sníh taky není, to byl příběh z historie.

Milan

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6646) - 9.142 (?), 3.1.2025 8:26

Chodí až na náves, sežerou všechna poupata růží...

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (327) - 158.138 (?), 4.1.2025 14:53
Tak pánové, žádná srna, dnes ráno poprašek sněhu tak jsem šel stopovat a opravit sousedovi plot. Čerstvé stopy, jdu dál a vyplašil jsem jí, říkám no ty nejsi srna, koza jedna. Nikdo zatím ze sousedů netuší či je. Jsem opravil díru a ona se mezitím vrátila a cumela na mne s lítostí.
Koza
Koza
2
2

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3095) - 208.138 (?), 4.1.2025 21:41

A my tady pějeme litanie, jak jsou srnčí přemnožené. laugh

Srna nebo koza, je to k vzteku. angry

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (327) - 158.138 (?), 4.1.2025 22:39
Ale jsou.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3095) - 208.138 (?), 18.1.2025 18:04

Tak můj poslední Dynamic zmizel v salátu. Přežil v lednici docela dlouhou dobu a ve slušném stavu. Ale do budoucna už budu muset používat na salát sterilovaný Pylon. Ochutnal jsem ho a není to vůbec špatné. S cibulí/pórkem a olejem. Ale nad syrové zelí není. Jenže to v supermarketech je zatraceně tvrdé.

Na zahradě mám ještě pod netkankou těch několik, které nestačily dorůst. Pokud nevymrznou, měly by příští rok vykvést. Nechám je tam ze zvědavosti.

Milan HP

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2157) - 168.103 (?), 18.1.2025 20:45

A co zkusit, Milane, koupit v supermarketu špičaté zelí? Nebylo by jemnější, než ty kruhárenské hlávky? Jinak já šetřím a tak ještě jednu a půl hlávky Murdoca mám. 

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3095) - 208.138 (?), 18.1.2025 22:20

Waltře, pokud bych ho někde viděl, rozhodně po něm půjdu. Nevzpomínám si ale, že bych ho tu někdy viděl. Ovšem já do těch krámů chodím minimálně. Tak naverbuju manželku.wink Díky za nápad.

Zrovna jsem plánoval pěstování na jaro. Našel jsem semínka poloraných odrůd zelí Rufus (červené) a Kalibro F1. Co myslíš, mám je zkusit? Možná už jsem je měl, ale vůbec si nevzpomínám, jaké byly. Jinak samozřejmě Murdoc, Dynamic. Pylona dám taky, zbyly mi semínka. Určitě něco z toho půjde v druhém cyklu po bramborách ve větším rozsahu než letos. Případně po česneku, to by měl být teď "záhon de luxe"laugh.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025